Sigara karşıtı çalışmalarıyla bilinen Meclis Sağlık Komisyonu Başkanvekili Tuba Durgut Dünya Sağlık Örgütü'nden ödül aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekili Tuba Durgut ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "tütün salgını "ile mücadele alanında yaptığı çalışmalar dolayısıyla Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ödüle layık görülen Durgut'u tebrik etti.

Kalp ve akciğer hastalıkları, cilt rahatsızlıkları ve kanser... Zararları saymakla bitmeyen tütün ve tütün ürünleriyle mücadele dünya çapında sürüyor. Türkiye tütünle mücadelede örnek gösterilen ülkelerin başında geliyor.

Meclis Sağlık Komisyonu Başkanvekili Tuba Durgut, Avrupa bölgesinden 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü 2021 ödülünü kazanan isim oldu.

Meclis Sağlık Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti İstanbul milletvekili Tuba Durgut, bu mücadelenin önde gelen isimlerinden biri. Durgut'un Projeleri, Dünya Sağlık Örgütü'nün de dikkatini çekti. Örnek gösterilen mücadelesi ile Avrupa bölgesinden 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü ödülünün sahibi oldu.

Tuba Durgut, kapalı alanları yüzde 100 dumansız yapan yasaya uyumun artırılması, nargile salgınına karşı farkındalık geliştirilmesi, tütün endüstrisinin manipülasyonları hakkında farkındalık oluşturulması hakkında ulusal ve ulus arası projeler yürüttüklerini söyledi.

Editör: Haber Merkezi