Bruksizm, diş sıkma tedavisi için farklı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler; somatik olarak botoks ile, fonksiyonel olarak da eksik dişlerin tamamlanması, yanlış ya da bozuk kapanışların düzenlenmesi ile yahut nörolojik veya farmakolojik tamamlayıcı yöntemlerle tedavi edilebilir. Bu durumlar aynı zamanda da uyku bozukluklarının tedavisinde de uygulanan önemli tedavi yöntemleridir.

Diş Sıkma Nedir?

Bruksizim olarak da bilinen bu rahatsızlık bireylerin bilinç dışı oldukları zaman yani genellikle uyurken; dişlerini sıktığı, gıcırdattığı ya da birbirine bastırdığı bir rahatsızlıktır. Diş sıkma tedavisi ile tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır.

Diş Sıkma (Bruksizm) Belirtileri Nelerdir?

Diş sıkma yani bilinçsizken dişlerin birbirine bastırılıp gıcırdatma rahatsızlığının bazı belirtileri bulunmaktadır. Bu belirtiler;

  • Bireyin uyurken uyku partnerini diş gıcırdatma sesi ile uyandırması
  • Diş sıkma durumundan dolayı artan diş ağrısı
  • Diş sıkmanın neden olmuş olduğu çenede, boyunda ya da yüzde ağrı

Şakaklarda başlayan hafif baş ağrısı

  • Uyku bozukluğu
  • Yanak iç kısmında çiğnemeden kaynaklanan hasar
  • Dişte hassasiyet, çatlamış, düzleşmiş, gevşemiş veya yontulmuş dişler

Diş Sıkma Botoksu (Bruksizm) Nasıl Yapılır?

Diş sıkma botoksu bu rahatsızlık için uygulanabilen ve genellikle tercih edilen birtedavi yöntemidir. Bu diş sıkma tedavisi küçük dozlarda botulinum toksini doğrudan masseter kasına enjekte edilerek kas, dişlerin gıcırdamasını ve kişinin bilinçsizce dişlerini sıkmasına engel olmaktadır. Bu rahatsızlığa sahip kişiler bu tedavi yöntemi ile bu rahatsızlıktan kurtulabilir.

Bruksizm (Diş Gıcırdatma) Sebepleri Nelerdir?

Diş gıcırdatma yani Bruksizm rahatsızlığının genellikle

  • Kişilik yapısı
  • Genetik faktörler.
  • İlaçlar.
  • Nörolojik veya psikolojik problemler,
  • Stres ve uyku bozuklukları gibi sebepleri bulunmaktadır. Bu durumlardan kaynaklı olarak da kişiler bu rahatsızlık ile karşılaşabilmektedirler. Bruksizm Diş sıkma tedavisi ile tedavi edilebilecek bir sorundur.

Diş Sıkma Tanısı Nasıl Konur? Bruksizm Tanısına Nasıl Gidilir?

Bu rahatsızlığı belirlemek yani tanı koymak ve uygun diş sıkma tedavisini uygulayabilmek için kişide bazı belirtilerin olması gerekir. Bu belirtilerden bazıları şunlardır: bireyin uyurken yüksek sesle dişlerini gıcırdatması, dişleri fazla sıkmaktan dolayı artan çene ve şakak bölgesi ağrısı, sabah uyandıktan sonra boyun ya da yüzde ağrı hissetmek vb. gibi belirtiler görüldüğünde kişiye tanı koyulabilmektedir.

Diş Sıkma Tedavisinde Botoks Uygulaması Dışındaki Yöntemler Nelerdir?

Diş sıkma problemlerinin giderilmesi için kişilere uygulanan diş sıkma tedavisinde uygulanan çeşitli tedavi yöntemleri bulunur. Somatik olarak botoks ile, fonksiyonel olarak da eksik dişlerin tamamlanması, yanlış veya bozuk kapanışların düzenlenmesi ile ya da nörolojik veya farmakolojik tamamlayıcı yöntemlerle kısa süre içinde uzman doktorlar tarafından tedavi edilebilen bir rahatsızlıktır. Eğer sizin de bruksizm rahatsızlığınız bulunuyorsa diş sıkma tedavi yöntemleri ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz.

Lazer Epilasyon Ankara

İstenmeyen kıl problemlerine kalıcı çözüm sunan lazer epilasyon işlemleri için kadın ya da erkek cinsiyet fark etmeksizin en sık tercih edilen epilasyon yöntemleri arasında lazer epilasyon işlemi gelmektedir. Ankara lazer epilasyon uygulaması, vücutta bulunan ve istenmeyen kıl köklerinin lazer ışınları kullanılarak kalıcı olarak yok edilme işlemidir.

Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

Lazer işlemleri sırasında kökleri zayıflaması için kıl köklerine lazer ışınları ile tahribat oluşturulur. Ankara lazer epilasyon merkezlerinde kıllara uygulanan bu lazer işleminde yoğunlaştırılmış lazer ışınları hedeflenmiş olan bölgedeki kıl köklerini yok etmektedir. Oluşturulan bu tahribat ile kıl kökleri zayıflatılır. Her seansta daha fazla zayıflatılan kıl kökleri zamanla tamamen yok olarak kalıcı kıl problemi çözümleri sunmaktadır.

Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanmaz?

Lazer epilasyon işlemleri bazı rahatsızlıkları bulunan kişilere uygulanmamaktadır. Ankara lazer epilasyon merkezlerinde uygulanan bu işlem; kanser hastalarına, aşırı derecede bronz ciltlere, cilt lekeleri olan ya da hiperpigmentasyon yatkınlığı olan kişilere, çeşitli ışığa karşı hassasiyet oluşturan ilaç kullanan kişilere ve cilt hastalığı olan kişilere karşı uygulanmayan bir işlemdir.

Lazer Epilasyon Nerelere Yapılır?

Vücutta kıl köklerini görüldüğü her bölgeye uygulanabilen bir işlemdir.

Lazer Epilasyon Ne Kadar Sürer?

Kıl yoğunluğu fazla olan bölgelerde mesela bacak bölgesi vb. bölgelerde 45 dakika ila 1 saat arasında değişen bir süre zarfında işlem tamamlanırken, kıl yoğunluğunun az olan bölgelerde, mesela koltuk altı bölgelerinde 5- 10 dakika sürmektedir.

Lazer Epilasyon Güvenli Midir?

Bu işlem Ankara lazer epilasyon merkezlerinde, kişinin deri ya da kıl tipine en uygun cihazlar seçilerek yapılmaktadır. Bu nedenle oldukça güvenli bir işlemdir.

Lazer Epilasyon Sonrası Kıllar Ne Zaman Dökülür?

İşlem sonrasında kıllar yaklaşık olarak 15- 20 gün sonunda kendiliğinden dökülür. Ayrıca 4-6 hafta boyunca yeni kıl çıkmaz.

Lazer Epilasyon Sonrası Banyo Ne Zaman Yapılabilir?

Kişiye uygulanan Ankara lazer epilasyon işlemlerinden sonra en erken 8 saat sonra duş alınması tavsiye edilmektedir.

https://www.ekremcivas.com/lazer-epilasyon-ankara/ bilgi için hemen tıklayın.

Editör: Haber Merkezi