Son zamanlarda Türkiye’nin gündemine bomba gibi oturan sucuk firması Gurme’den açıklama geldi. Şirket sahibi Gurme Genel Müdürü Haluk Odabaşı, ürünlerin içinde domuz eti bulunduğu iddialarını reddetti.

Geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından yapılan denetimler sonucu Gurme markalı şirketin sucuklarında domuz DNA’sına rastlanmıştı. Ardından firma birkaç ay sonra sucuk marklarının adını Bifet olarak değiştirmiş ve ünlü market zinciri Carrefour’lardaki raflarda yerini almıştı. Günlerdir gündemden düşmeyen domuz eti iddialarına ilişkin Gurme Genel Müdürü Haluk Odabaşı konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sucuklarda domuz eti veya domuzla ilgili herhangi bir ürün kullanmadıklarını belirten Genel Müdür Odabaşı, bakanlık tarafından yapılan denetimler sonucu çıkan domuz DNA’sına ilişkin ilginç bir iddia ortaya attı.

PERSONEL KOVULMUŞ

Genel müdür söz konusu olayın ardından incelemelerde bulunduklarını ve domuz DNA’sının bulaşmadan dolayı olduğunu, avcılık yapan bir personellerinden bulaştığını iddia etti. Sınırlı sayıdaki ürünlerine bu neden bulaştığını söyleyen Odabaşı, yaptıkları incelemeler sonucu bu durumun kesinlik kazandığını ifade etti. Odabaşı, personellerinden birinin gittiği avda domuz avladığını ve ona dokunduğu elleriyle sucuklara domuz DNA’sı bulaştığını öne sürdü.  Genel müdür durum tespit edildikten sonra personelin işten çıkarıldığını dile getirdi

Editör: Haber Merkezi