Memelere hacim kazandırılması ve dolgun bir görünüm elde edilmesi amacıyla yapılan cerrahi müdahalelere meme büyütme operasyonları denmektedir. Memelerin büyütülmesi ya da yeniden oluşturulması için gerçekleştirilen operasyonlar farklı yöntemler kullanılarak yapılmaktadır. Bu yöntemler uzman hekim muayenesi sonrası hastanın memelerinin durumuna bağlı olarak değişmektedir ve her uygulanan yöntem günümüz teknolojisi kullanıldığından oldukça başarılı geçmektedir.

Dr. Ekrem Keskin

Dr. Ekrem Keskin

Meme Büyütme Estetiği

Göğüslerin kadınlarda estetik açıdan bakıldığında önemli bir güzellik sembolüdür. Her kadın göğüslerinin dolgun ve hacimli bir şekilde görünmesini ister. Bu bağlamda göğüslerin dolgun ve hacimli bir görünüm kazanması için yapılan estetik operasyonlara meme büyütme estetiği operasyonları denmektedir. Dünyada fazlasıyla talep gören estetik operasyon ülkemizde de farklı yöntemler uygulanarak başarılı bir şekilde yapılmakta ve kadınlar arasında büyük bir talep görmektedir. Fiziki muayene yapılarak yöntemine karar verilen göğüs büyütme işlemlerinde hastaların beklentilerini aktarması operasyonun yöntemini ve seyrini belirleyen kriterlerdendir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Göğüslerin küçüklüğü bazı durumlarda kişilerde öz güven kaybına kadar birçok sorunu beraberinde getirmektedir. Genel olarak bakıldığında meme büyütme operasyonları küçük göğüslü kadınlarda yaşanan problemlerin önüne geçmek için uygulanır. Operasyonun diğer yapılma nedenleri arasında simetri sorunlarının giderilmesi, memelerin farklı nedenlere bağlı olarak kayıpları, doğum sonrası memelerin sarkması ya da küçülmesi, kilo alıp vermeler sonrasında memelerin şekil bozuklukları sayılabilir. Bu nedenlerden bir tanesi bile mevcut olan kişilerde memelerin iyileştirilmesi ve güzel bir görünüm kazanması açısından başarılı bir süreç uygulanmaktadır.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Farklı nedenlere bağlı olarak memelerde meydana gelen deformasyonların ve küçüklüklerin giderilmesi açısından operasyon sürecinde farklı yöntemler uygulanmaktadır. Uzman hekimin onayı sonrası belirlenen yöntemler yağ enjeksiyonu ve kök hücre desteği, implant yerleştirilmesidir. İmplant yerleştirilmesinde tuzlu su ya da silikon malzemesi kullanılarak meme alt dokusuna yerleştirilen implantlar memelerin hacim kazanması için yeterli olmaktadır. Bazı hastalarda ise yağ dokusu enjekte edilerek kök hücrelerle beslenerek operasyon yapılmaktadır. Her iki yöntemde hastalarda beklentileri karşılamaya yeterlidir.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme küçültme operasyonları memelerinin sağlık sorunları oluşturacak kadar büyük ya da dolgunluğunun kaybedilmesi anlamında yapılan başarılı ameliyatlardır. Operasyon öncesinde mutlaka fiziki muayene yapılmalı ve uzman hekim onayı yer almalıdır. Hazırlık aşamasında kişilerin sigara ve alkol gibi maddelerden uzak durması iyileşme açısından büyük önem taşır. Kan sulandırıcı ilaçların kesilmesi ve süreç hakkında detaylı bilgi alınması önemlidir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Operasyon 2 saat sürmekte ve genel anestezi altında yapılmaktadır. Hastanın bir süre gözlem altında tutulması önemlidir. İlk haftalarda uzman hekimin önerilerine dikkat etmek ve iyileşme, toparlanma sürecinin hızlanması açısından sporcu sütyeni takmak önem taşır. Antibiyotik ve ağrı kesici kullanımı enfeksiyon riskini azaltacağından ihmal edilmemelidir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Formunu kaybeden memelerin beklentiler doğrultusunda güzel ve dik bir görünüme kavuşması için yapılan operasyona meme dikleştirme operasyonu denir. Bu operasyonda kullanılacak cerrahi yöntem belirlenir ve hastaların memelerinin durumuna göre silikon protezler kullanılır. Bazı hastalarda meme altına silikon protez yerleştirilmesi yeterli olurken ileri derece sarkma olan hastalarda meme başı kesilerek alt tarafa doğru bir toparlanma sağlanır. Uzman hekim sarkma ve büyüklük durumuna göre yöntemi belirlemektedir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

İleri derece sarkma yaşayan ve memelerinin boyutlarından, şekil bozukluklarından şikayetçi olan herkes dikleştirme operasyonu olmalıdır. 18 yaşını doldurmuş ve sağlık açısından problemi olmayan herkes için güvenli bir operasyon olup günümüzde yaygın bir şekilde talep görmektedir.

Editör: Haber Merkezi