Bu ameliyatı olmayı düşünüyorsanız öncelikle karın germe ameliyatı nedir ve kimlere yapılır, hastanın şikayetleri nelerdir? Gibi soruların cevaplarını bilmelisiniz. Bizler doktorumuz Yunus Doğan ile size bu konudaki en iyi hizmeti vermek için buradayız.
 
Karın Germe Ameliyatı Kimlere Yapılır?

Yoğun kilo alıp verme sonrası karında oluşan çatlaklar, doğum sonrası kadınların karın bölgesinde oluşan sarkmalar veya herhangi bir sebep ile kişinin karın ve/veya bel bölgesinde meydana gelen sarkma, şişkinlik, çatlak gibi deformasyonların giderilmesi adına gerçekleştirilir. Bu durumlardan şikayetçi olan herkes doktorumuz Yunus Doğan’a başvurarak gerekli tetkikler sonrasında uygun bulunursa ameliyat olabilir.

Karın Germe Ameliyatı Nedir?

Çeşitli sebeplerle deforme olmuş karın ilk günkü sağlıklı görünümüne kavuşturulur. Bazen doğum, bazen yüksek kilo artışı/kaybı bazense genetik sebeplerden dolayı karın bölgesindeki cilt dokusu gevşer. Bu gevşeme ise dışarıdan bakılınca sarkma, şişkinlik vb. şekilde gözükerek kişiyi istediği sağlıklı görünümden uzaklaştırabilir. Karın germe ameliyatı ile ayrılmış kaslar birleştirilerek gergin sıkı bir karın oluşturulur. Böylece kişi istediği görünüme kavuşarak özgüveni artmış ve mutlu bir şekilde ayrılır. 

Ameliyat Sonrası Süreç

Ameliyat sonrasında yaklaşık 2-3 günün ardından hastaneden çıkış yapabilirsiniz. Bir hafta istirahat etmeli daha sonrasıda normal hayatınıza devam etmeye başlamalısınız. Bir ay boyunca ise ağır kaldırmamalı, yoğun egzersizler yapmamalısınız. Aynı zamanda 6 hafta kadar korse kullanmalısınız.

Ameliyat Sonrasında Doğum Yapılabilir Mi?

Elbetteki ameliyat sonrası doğum yapılabilir bu durumun sizin ya da bebeğinizin sağlığına bir yan etkisi olmayacaktır. Ancak ameliyat ile sıkılaştırılmış karın kaslarıızda bir miktar gevşemeler olması olası bir durumdur.

Sizlerde daha sağlıklı bir görünüme kavuşmak için doktorumuz Yunus Doğan ile ihtiyacınız olan ameliyatı güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi