Dünyaca ünlü doktor Mehmet Öz, bir dergiye verdiği röportajda, kahvaltı yapmanın sağlıksız olduğunu ve bu yıl kahvaltıyı hayatımızdan çıkarmanın en doğru karar olduğunu söyledi. Öz, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğu yönünde çıkan dayatmaların ise tamamen reklam aldatmacası olduğunu düşünüyor.

'REKLAM ALDATMACASI'

Kahvaltı yapmanın gereksiz olduğunu düşünen Dr. Mehmet Öz, yaptığı çarpıcı açıklamalarda “Bence 2020’de yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı. Kahvaltı yapmamız gerektiğini düşünmüyorum, bu bir reklam aldatmacası. Ne yazık ki onlarca yıldır bu konudaki dogmaların birçoğu reklamlardan çıktı ve bunlar aslında sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmıyordu” ifadelerini kullandı.

'HAYATINIZDAN TAMAMEN ÇIKARIN'

“Madem kahvaltı olmayacak, günün ilk öğününü ne zaman yapacağız?” derseniz de Mehmet Öz’e göre yapmamız gereken en akıllıca şey, kahvaltıyı tamamen hayatınızdan çıkarmak ve ilk yemeğinizi gerçekten acıktığımızda yemek. Pek çok insanın sabah uyandığında yaptığı ilk şeyin aç olmasa bile 'kahvaltı yapmak' olduğunu belirten Dr. Mehmet Öz, bunun yerine haftanın her günü 'brunch' yapmanın çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor.

Editör: Haber Merkezi