Soğuk kış aylarında (veya yaz sıcağında klimanızın açık olduğu zamanlarda) evinizdeki havanın kuru olduğunu fark edebilirsiniz. Evinizdeki hava çok kuruysa hava nemlendirici kullanmak sağlığınız için faydalı olabilir.

Çok kuru ve çok nemli hava, sağlığınızı ve evinizin durumunu olumsuz etkileyebilir. Hava çok nemli olduğunda, küf oluşumunu teşvik edebilir ve sağlık sorunlarına sebep olabileceği gibi, evinize olası zararlar da verebilir. Astımınız veya başka bir solunum hastalığınız varsa, kuru hava durumu daha da kötüleştirebilir.

Hava nemlendirici ile evinizdeki havanın çok kuru olmasını önlemek sağlık sorunlarının çoğunda size yardımcı olur. Nerede yaşadığınıza bağlı olarak, iç mekan nemini kontrol etmek her zaman kolay değildir fakat bir hava nemlendirme cihazı kullanmak size evinizin nemini optimum bir aralıkta tutmak için fayda sağlar. Nemi yüzde 45 ila 60 nem arasında tutmanız gerekir.Goldmaster hava nemlendirici , evinizin havasını optimum nem seviyesinde tutmanın basit ve şık bir yolunu sunarak evinize konfor katmakla birlikte çeşitli faydalar sağlıyor. Çok kuru olmayan hava, soğuk algınlığı ve gripten kaçınmanıza yardımcı olabilir. Viral soğuk algınlığı ve grip kendini berbat hissedebilir ve uykunuzu da ciddi şekilde etkileyebilir. Neyse ki, optimum nem seviyelerinde hava, havadaki virüslerin bulaşıcılığını azaltabilir. Daha yüksek nem, virüslerin bize yapışarak doğrudan bize bulaşması yerine, virüslerin su buharı damlacıklarına tutunma ve havadan düşme şansını arttırır. Daha yüksek nem, tıkanıklığı gevşetmeye yardımcı olabilir. Kuru hava, mukusun kurumasına ve kalınlaşmasına neden olarak burun kanallarının tıkanmasına neden olabilir. Bu da burun tıkanıklığına, boğaz ağrısına ve sinüs ağrısına neden olabilir. Hava nemlendiriciler, bölgeye nem ekleyerek yardımcı olabilir, bu da burnunuzdaki ve göğsünüzdeki balgamın parçalanmasına yardımcı olabilir.

Nemli hava cildin kurumasını önlemeye yardımcı olabilir: Kuru hava cildin kurumasına neden olabilir. Cildiniz kuruduğunda daha kolay çatlayabilir ve kırışabilir. Bu inanılmaz derecede rahatsız edici olabilir. Maalesef, evinizde kuru hava varken, losyon ve ruj kullanmak cildi yeniden nemlendirmek için yeterli olmayabilir. Yardımcı olmanın bir yolu, cildinizin onu emebilmesi için havada kabul edilebilir düzeyde nem bulundurmaktır. Hava nemlendirme cihazı, kremlerle birlikte, kişinin cilt nemini korumasına, kaşınmayı azaltmasına ve kesintisiz uykuyu teşvik etmesine yardımcı olabilir.

Hava nemlendirme ile optimum nem seviyesini yakalamak saçınızın ve saç derinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir: Vücudunuzun geri kalan kısmındaki cilt gibi, havada nem eksikliği olduğunda saç deriniz kuruyabilir ve tahriş olabilir. Bu, kafa derinizin kaşınmasına ve kepeklerin kötüleşmesine neden olabilir. Saçınız da etkilenebilir. Kolajenden oluştuğu için saçınızın belirli bir neme ihtiyacı vardır. Kuru havaya çok uzun süre maruz kaldığında saçınız kuruyabilir ve kırılgan hale gelebilir. Kabul edilebilir nem seviyeleri buna yardımcı olabilir.

Hava Nemlendiricinin Bebekler İçin Faydaları

Hava nemlendiriciler, horlamaya neden olan kuru hava yollarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Bu kuruluk, solunum yollarının daha fazla mukus üreterek aşırı dolmasına ve dolayısıyla daha fazla daralmaya ve horlama gibi duyulabilir bir titreşim yapma olasılığına neden olur.

Hava nemlendirici bebekler ve küçük çocuklar için de faydalıdır. Bebekler ve küçük çocuklar için kuru hava sağlık sorunlarına neden olabilir. Hava nemlendirici kullanmak nemi optimum seviyede tutmaya yardımcı olabilir. Bebekler ve çocuklar için hava nemlendirici kullanmanın temel faydaları şunlardır:

Hassas ciltlerini aşırı kurumaya karşı potansiyel olarak korur. Hava kuruduğunda, bir bebek veya küçük çocuk kuru, tahriş olmuş cilt ve çatlamış dudaklar yaşayabilir. Aynı zamanda egzamayı ve diğer kronik cilt rahatsızlıklarını da kötüleştirebilir. Nemi tekrar havaya vermek, çocuğunuzun cildinin nemli kalmasına yardımcı olabilir.

Daha kolay nefes almalarına yardımcı olabilir: Tıkalı burunlar ve öksürük, çocukların iyi bir gece uykusu çekmesini zorlaştırabilir. Hava nemlendirici çocuğunuzun odasındaki havayı nemli tutabilir ve bu da geniz yollarının açık kalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca tıkanıklığı gidermeye de yardımcı olabilir.

Tabii ki, çocuğunuzun hava nemlendirici kullanımından yararlanabilmesi için hasta olması veya cildi kuru olması gerekmez. Doğru miktarda nemli hava sağlık için yararlı olabilir ve potansiyel olarak hastalanmalarını önlemeye yardımcı olabilir.

Evinizde Hava Nemlendiricinin Diğer Faydaları

Bir hava hava nemlendirici evinize de fayda sağlayabilir. Ev bitkileriniz için nemli hava iyi olabilir: Hayatta kalmak (ve gelişmek) için bitkilerin topraklarından ve havadan suya ihtiyacı vardır. Kuru hava bitkinizin büzüşmesine neden olabilir.

Hava nemlendiriciler, evinizdeki ahşabı korumaya yardımcı olabilir. Kuru havaya maruz kalan ahşap büzüşebilir, parçalanabilir ve çatlayabilir. Bu, ahşap mobilyalarınız, evinizdeki kapılar ve döşemeler için kötü bir haber.

Goldmaster hava nemlendirici, evinizdeki nem oranınını optimum seviyeye getirerek havanın kurumasına izin vermiyor, üstün  buhar teknolojisi ile nemlendirilmiş havayı odanın her yerine eşit dağıtarak ideal nem oranının korumasını sağlıyor.

Editör: Haber Merkezi