Jinekomasti, bir erkekte bir veya iki memede fazla meme dokusu, yağ ve deri bulunması ile karakterizedir. Bu, hastanın fiziksel ve duygusal rahatsızlığına neden olabilir ve sıklıkla kişinin özgüvenini ve güvenini etkiler.

Jinekomasti bilimsel terimi, büyük göğüslü erkekler için kullanılır. Bu durum, büyüyen meme dokusunun artması nedeniyle kadınsı bir göğüs görünümü veren bir durumdur. Jinekomasti çoğu zaman bilinmeyen bir hormonal problemle ilişkilidir. Ayrıca belirli reçeteli ilaçların ve steroidlerin, kilo alımının nedeni olabilir veya kalıtsal olabilir. Bu rahatsızlığa sahip genç ve yetişkin erkekler, genellikle plajda, havuzda veya spor salonunda olduğu gibi göğsün açık olduğu durumlarda sinirli ve endişeli hissederler. Quartz Clinique plastik cerrahı Dr. Leyla Arvas, jinekomastiden muzdarip erkekler için cerrahi meme küçültme işleminin püf noktalarını anlatıyor. Bu ameliyatın olumlu bir başarı oranı var. Jinekomasti erkekler için Quartz Clinique’de en yaygın kozmetik tedavilerden biri olarak bilinir.

Jinekomasti için uygun bir aday olmak!

Erkek meme küçültme tedavisi, ilaç veya diyetle tedavi edilemeyen büyük göğüslü erkeklerin çözüm yoludur. Göğsünüzün boyutu ve şeklinden rahatsızsanız (ancak sağlıklı ve iyi bir kilodaysanız), erkek meme küçültme ameliyatından yararlanabilirsiniz. Gençlerde, jinekomasti tedavisinden olumlu sonuçlar alabilir; ancak, fazla meme dokusu gelişmeye devam ederse daha sonra bir yetişkin olarak ek bir prosedür gerekebilir. İlk görüşmenizde, durumu düzeltmek için ameliyatla ilerleme şansı da dahil olmak üzere tedavi değerlendirmeleri sağlanacaktır.

Jinekomasti teknik açıklaması...

Erkek meme küçültme ameliyatı sırasında neredeyse her zaman liposuction kullanılır. Liposuction, iç göğüs bölgesinden fazla yağ dokusunun atılmasına yardımcı olur. Şiddetli vakalarda, herhangi bir gevşek cilt, gergin bir görünüm elde etmek için dikkatli bir şekilde kesilir ve ardından meme başı bölgesi ve çevresindeki areola cerrahi olarak yeniden şekillendirilir ve orantılı bir konuma yerleştirilir. Çoğu erkek için bu tedavi stratejisi, glandüler dokunun oluştuğu jinekomasti mevcut olduğu yere yakın bir kesi gerektirir. Yağ cepleri ve fazla deri uygun şekilde düzeltildikten sonra, kalan deriyi çıkaracaktır.

Çoğu jinekomasti hastası için (hafif ve orta dereceli vakalar), sedasyon anestezi altında alt areolar sınırda çok küçük bir kesiden glandüler dokunun eksizyonu ile vaser liposuction sayesinde tedavi olur. Fazla derinin alınması gereken ağır vakalarda genel anestezi gerekir.

Jinekomasti esnasında ve sonrasında!

Jinekomasti ameliyatınızın sonunda göğüsler, şişlik, kanama ve morarmayı azaltmaya yardımcı olmak için bir medikal korse giysisi ile desteklenecektir. Bu prosedürü takip eden sonuçlar neredeyse anında görülebilir ve çoğu erkek kozmetik iyileşme konusunda son derece heyecanlıdır. Ameliyat sırasında yapılan herhangi bir kesiğin iyileşmesi kısa zaman alır ve geride kalan izler neredeyse hiç görülmez. Yeni, erkeksi görünen göğsünüzle, ameliyattan 4-6 hafta sonra egzersiz ve ağırlık sporlarına dönmek için tıbbi onay alacaksınız, bu da cerrahi sonuçların vurgulanmasına yardımcı olacaktır.

Jinekomasti ameliyatı, daha doğal, daha düz görünen bir erkek göğsü oluşturmak için fazla meme dokusunun, yağın ve cildin alınmasını gerektirir. Bu prosedür, bir kadında meme küçültme veya meme dikleştirme işlemine çok benzer.

JİNEKOMASTİ CERRAHİSİ NEYİ BAŞARABİLİR?

  • Memenin boyutunu ve ağırlığını azaltır
  • Areolaların boyutunu küçültür “areola; meme ucunun etrafındaki daha koyu cilttir”
  • Daha düz ve daha doğal bir erkeksi görünüm için memeyi yeniden şekillendirir
  • Özgüven ve fiziksel aktiviteyi artırır

JİNEKOMASTİ CERRAHİSİNDEN SONRA İYİLEŞME SIRASINDA NE BEKLİYORUZ?

Ameliyat sonrası bir miktar gerginlik, şişme, morarma ve ağrı hissetmeyi beklemelisiniz. Bu semptomlar, ameliyatınızı takip eden haftalarda yavaş yavaş azalacaktır. Yaşadığınız herhangi bir rahatsızlığa yardımcı olması için size ağrı kesiciler verilecektir.

Kesiler her gün temizlenir ve ameliyat sonrası dikişler 7.gün alınır. Jinekomasti ameliyatından sonra hastaların çoğu işten 2 gün izin alır. 4-6 hafta egzersiz ve ağır kaldırmaktan kaçınılmalıdır. Ameliyattan sonra herhangi bir komplikasyondan kaçınmak için daima Quartz Clinique ile aktivite kısıtlamalarını konuştuğunuzdan emin olun.

Ameliyattan önce size tam bir ameliyat sonrası talimat planı verilecektir. Preoperatif ziyaretiniz sırasında herhangi bir soru sormaktan çekinmeyin.

Jinekomasti Ameliyatının Sonuçları Ne Kadar Sürer?

Tipik olarak sonuçlar uzun sürelidir, ancak kilo alımı ve belirli ilaçların sürekli kullanımı, ameliyat sonrası sonuçlarda değişikliklere ve hatta kalan memenin büyümesine neden olabilir.

Jinekomasti ameliyat fiyatlarını öğrenmek için ve Quartz Clinique ile özel bir görüşme planlamak için lütfen +90 542 464 74 33’ü arayın veya www.quartzclinique.com dan randevu talep edin. Ziyaretinizi memnuniyetle karşılıyoruz.

Özel Quartz Poliklinik

Web Site:https://www.quartzclinique.com/

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzclinique

YouTube: Quartz Clinique


 

Editör: Haber Merkezi