İngiltere'de araştırmacılar, zararlı maddeleri mıknatıslar kullanarak vücuttan uzaklaştıracak bir sistem üzerinde çalışıyor. MediSieve adlı sistemin arkasındaki Dr. George Frodsham'a göre büyük olasılıkla 2020'de insan üzerinde denemelere başlanacak.

The Telegraph'a konuşan doktor şöyle dedi: “Teoride neredeyse her şeyi ayırabiliriz. Zehirler, patojenler, virüs bakterileri ve her şeyi çıkarabiliriz. Bu yüzden çok güçlü bir potansiyel araç. Ameliyatla vücuttaki tümör alınabiliyor, peki kan kanseri de aynı durum, neden kandaki tümörü çıkaramıyoruz? Şimdi bunun mümkün olduğunu biliyoruz, artık sadece bazı detayları çözmek gerekiyor.”

MIKNATIS KULLANARAK ÇEKİYOR

Bu sistemde kan, zehir veya virüs gibi maddelerden ayrıştırılmadan önce hastadan bir miktar kan alınır ve yapısına bakılır. Sistem daha sonra temiz kanı hastaya geri pompalamadan önce, ayrıştırılacak maddeleri mıknatıs kullanarak yakalar. Bu işlem daha sonra, kısa bir ilaç kürü ile geçebilecek kadar düşük seviyelerde olana kadar birkaç kez tekrarlanır. Şaşırtıcı bir şekilde araştırmalara göre tüm işlemin tamamlanması yalnızca birkaç saat sürüyor.

"İLAÇLARA OLAN İHTİYACI AZALTABİLİR"

Araştırma Direktörü Dr. Alasdair Rankin Bloodwise, teknolojiyi “ilginç bir fikir” olarak nitelendirdi ve şunları söyledi:

"Maalesef, kan kanseri hücrelerinin hepsi kanda dolaşmıyor. Bazıları kemik iliği ve lenf düğümlerinde kalır ve lösemi gibi kan kanserlerini tedavi etmenin tek yolu bu hücreleri tamamen ortadan kaldırmaktır, yoksa kanser geri döner. Ancak bu ilginç bir fikir. Kanser hücrelerini vücuttan ilaçlarla öldürmek yerine vücuttan uzaklaştırarak, bu tür bir yaklaşım toksik yan etkileri olan ilaçlara olan ihtiyacı azaltabilir.”