Mevcut beslenme düşüncesine göre, beyaz ekmek çok hızlı sindiriliyor, kan şekeri seviyesini arttırıyor ve şişmanlığa sebep oluyor. Kısacası, sağlığın bir numaralı düşmanı.

Bunun üzerine mor ekmek icat edildi. Kanserle savaşan antioksidanlar bakımından zengin, normal beyaz ekmeğe göre yüzde 20 daha yavaş sindirilen ve tamamen doğal bileşenlerden yapılan mor ekmek, unlu mamuller dünyasının ilk süper gıdası olabilir.

JAPONYA'DA ÜRETİMİ ZORUNLU

İstanbul Üniversitesi, Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi 12 yıl boyunca yaptıkları araştırma sonucu başarılı oldu. Prof. Dr. İhsan Kara ve ekibi tarafından ilk kez Malatya'da mor ekmek imal edilmeye başlandı. Japonya'da mor ekmek vücut onarımına katkı sunduğu için zorunlu olarak üretiliyor. Aynı miktarda nişasta ve buğday unu yiyorsunuz, bu yüzden besin değeri normal ekmekle aynı. Buradaki ana fikir sindirimi yavaşlatması ve bu yüzden de bu kalorileri daha uzun süre kullanmanız.

'OLUMLU TEPKİLER ALIYORUZ'

Türkiye'de ilk kez Malatya'da üreten firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Yılmaz mor ekmeğin vatandaşlar tarafından rağbet gördüğünü dile getirerek, olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Malatya'da üretilen mor ekmek tamamen mormiksten yapılıyor. Mormiks bir fonksiyonel gıda. Fonksiyonel gıda demek, vücutta onarım işlemlerini başlatmaya çalışan gıdadır.

MORMİKSİN FAYDALARI

Şeker hastalarının şekerini baskılıyor ve şeker hastalıklarının yan etkileriyle mücadele ediyor.
Kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp, beyin damarları tıkanmaları, böbrek yetmezlikleri, kol- bacak ağrıları ve uyuşmaları, diz ve kalça eklem ağrıları, unutkanlık ve Alzheimer hastalıklarına da çok sayıda faydası mevcut.

Editör: Haber Merkezi