Meme estetiği operasyonlarında, başarı elde edilmesi en önemli kriterdir. Her kadın meme estetiğine başvurduğu anda bu başarılı sonucu bekler. Genel olarak bu durum, tüm estetik operasyonlar için geçerlidir. Meme direkt göze çarpan ve dikkat çeken uzuvlar arasında yer aldığı için estetik operasyondan evvel hastaların detaylı bir araştırma yapması gerekiyor. Çünkü ülkemizde bu alanda hizmet veren doktor ve hastane sayısı çok fazladır. Bunun yanı sıra operasyonları ciddi anlamda başarısız tamamlayan doktorların olduğunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Başarılı sonuçların ilk ve en temel altın kuralı kesinlikle doktor seçimidir.

Doktor seçiminin yanı sıra meme estetiği öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler de belirleyicidir. Yani doktorun başarısı kadar hastanın dikkati de sonuçların başarısında etkin rol oynuyor. Tüm bu bilgilerin detaylarını sizler için kaleme aldık. Meme estetiği nedir sorusu dahil olmak üzere öncesi ve sonrası süreçler hakkında bilgilere hemen içeriğimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Göğüs Estetiği Nedir?

Göğüs estetiği operasyonlarının başarını etkileyen unsurları aktarmadan evvel meme estetiği nedir sorusuna yanıt verelim. En kısa tanımıyla meme estetiği operasyonları, kadınların tercih ettiği ve memedeki tüm estetik bozuklukların giderilmesini kapsıyor. Memenin büyüklüğü, küçüklüğü, sarkması ve benzeri tüm şikayetlerde bu operasyonlara başvurulabilir. Sıkça tercih edilen operasyonlar ise meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme olarak dikkat çekiyor.

Meme Estetiğini Kimler Yaptırabilir?

Kadınların göğüs yapıları birbirinden çok farklıdır. Ancak doğuştan gelen yapısal bozuklukların yanı sıra sonradan gelişen bozukluklar da oldukça fazladır. Yaş, doğum, emzirme, aşırı kilo alımı gibi etkenler sonucunda memelerde büyüme, küçülme ve sarkma sıkça görülüyor. Bu tarz şikayetleri olanlar, meme estetiği operasyonlarına başvurabilir. Ancak bu operasyon her isteyen kadın için uygun olmayabilir. Hastaların meme operasyonlarındaki beklentisi kadar uygunluğu da önemlidir. Reşit olan her birey, şu sorunlar yoksa göğüs estetiği yaptırabilir:

  • Yeni doğum yapmamışsa,
  • Emzirme döneminde değilse,
  • 18 yaşından küçük değilse,
  • Kilo verme ve diyet sürecinde değilse meme estetiği herkes için uygundur.

Yukarıda sıraladığımız durumlarda, meme estetiğinde gerekli koşulların yerine getirilmesi beklenir. Örneğin emziren annelerin 9 ay, doğum yapan kadınların 9 ay, zayıflamak isteyenlerin zayıfladıktan sonra işlem yaptırması gibi detaylandırabiliriz. Buna ek olarak ender olmakla beraber defalarca meme ameliyatı yaptırmış kişilere de operasyon yapılmayabilir. Buna ise doktorun operasyon öncesi tetkikleri yapması sonucunda karar verilir.

Meme Estetiği Öncesi

Göğüs estetiği operasyonlarının başarılı olmasında, doktor faktörü kadar hasta faktörünün de etkili olduğunu belirtmiştik. Bu noktada hastalara operasyon öncesi pek çok görev düşüyor. Meme estetiği doktor seçimi detaylarının yanı sıra hastaların operasyon öncesi dikkat etmesi gerekenler:

  •  Ameliyattan önce hasta doktora talep ettiği sonucu aktarmalıdır.
  • Eğer hastanın bir kanser tedavisi geçmişi ya da ailesinde bu tarz bir durum varsa mutlaka doktora belirtilmelidir.
  • Doktor tarafından istenen tetkikler ve filmler ameliyatın son gününe kesinlikle bırakılmamalıdır.
  • Ameliyattan yaklaşık iki saat kadar önce hasta hastanede olmalıdır.
  • Hastanın kullandığı kronik ilaçları varsa, doktor gözetiminde ameliyat öncesinde bunlara ara verilmelidir.
  • Hastalar ameliyattan birkaç gün önce ağrı kesici, aspirin gibi ilaçları tüketmemelidir.
  • Ameliyat öncesi dinlenmeniz ve uykusuz kalmamanız çok önemlidir.
  • Operasyondan önce hastanın aklına takılan tüm soruları doktora sorması ve yanıt alması gerekiyor.

Sıraladığımız tüm bu dikkat edilmesi gereken etkenler geneldir. Bunun yanı sıra doktorunuzun da meme estetiği öncesi dikkat etmeniz gerekenleri söylemesi halinde uygulamaya özen göstermenizi tavsiye ediyoruz.

Meme Estetiği Sonrası

Göğüs estetiği operasyonu öncesinde dikkat etmeniz gerekenler gibi sonrasında da bazı etkenler bulunuyor. Özellikle operasyon sonrası dikkate alıp uygulamanız gereken hususların başarı oranını etkilediğini unutmamalısınız. Bu kapsamda hızlıca meme estetiği sonrası dikkat edilmesi gerekenleri genel olarak aktaralım:

  • Ameliyattan sonra uzun süre (6 ay kadar) ağır kaldırmamaya özen göstermelisiniz.
  • Ameliyat yaralarınız iyileşmeden kesinlikle işe başlamamalısınız.
  • Tüm olası darbelerden kendinizi ve ameliyat bölgenizi korumalısınız.
  • Yüz üstü yatmamalı, doktorun belirttiği yatış pozisyonlarını uygulamalısınız.
  • Doktor tarafından önerilen sutyeni ameliyattan sonraki 15 gün boyunca çıkarmadan takmaya devam etmelisiniz.
  • Sigara, alkol ve benzeri zararlı şeylerden ameliyat sonrası uzak durmalısınız.
  • Aşırı sıcak ve aşırı soğuk ortamlarda iyileşme sürecinde kalmamaya özen göstermelisiniz.

Meme büyütme, küçültme ya da dikleştirme operasyonu fark etmeksizin belirtilen tüm bu unsurları mutlaka uygulamalısınız. Tüm meme ameliyatları cerrahi işlemlerdir. Yani açık yaraların olduğu operasyonlardır. Yaralarınızın ameliyat sonrası hızlı iyileşmesi ve enfeksiyon kapmaması için dikkatli davranmanız gerekiyor. Zaten doktorunuz da meme estetiği öncesi ve sonrası nelere dikkat etmeniz gerektiğini size açıkça ifade edecektir.

Doktor Seçimi Neden Önemlidir?

Yukarıda belirttiğimiz tüm unsurlar meme estetiklerinin başarılı sonuç vermesinde etkin rol oynar. Bunun yanı sıra meme estetiğinde doktor seçimi başarının ilk kriteridir. Bildiğiniz üzere meme estetiğinde sadece plastik cerrahlar görev alabilir. Bu cerrahlar da farklı dallarda uzmanlaşmış olabilir.

Meme estetiğinde uzmanlaşan ve daha önceki yıllara dayanan operasyon tecrübesi olan doktorları tercih etmenizi öneriyoruz. En doğru ve profesyonel sonuçlar için doktor seçimi yaparken doktorunu akademik geçmişine ve hastalarının mevcut yorumlarına bakarak seçebilirsiniz. Bu bilgiler sizi en doğru doktor seçimine götürecektir.

Editör: Haber Merkezi