Meme küçültme estetiği, aşırı büyük memelerin yarattığı sağlık sorunlarını yok etmekle kalmıyor aynı zamanda da daha estetik göğüslere sahip olarak özgüveninizi tamamlıyor. Büyük memeler kadınlarda görsel probleme ek olarak sırt ve bel ağrısı, boyun ağrısı gibi ortopedik sorunlara yol açar. Her ne kadar büyük meme görünümü ergenlik yıllarında ortaya çıksa da bazı kadınlarda doğum sonrası göğüsler büyüyüp deforme olabilir. Meme küçültme estetiğinde büyük göğüsler ideal boyuta ulaştırılır ve kadınların daha çekici ve genç hissetmesi sağlanır. Büyük memelere sahip olmanın yarattığı fiziksel kısıtlamalardan da tamamen kurtaran bu operasyonla hayat kaliteniz artıyor. İstanbul’da Quartz Poliklinik’i ziyaret eden kadınlar meme küçültme ameliyatına yoğun ilgi gösteriyorlar. Op. Dr. Leyla Arvas, meme küçültme estetiği ile ilgili en çok merak ettiğimiz soruları bizim için yanıtladı.

Meme Küçültme Estetiği Kimlere Uygundur?

Büyük memeler hem görüntü hem de sağlık açısından tehdit oluştururlar. Büyük memeye sahip olan kadınlar olduğundan daha kilolu ve yaşlı görünebilirler. Aynı zamanda normalden büyük memeler kadınlarda sırt, bel ağrısına, kambur durmaya ve boyun ağrısına yol açabilir. Büyük memelerin yarattığı sağlık sorunlarını ortadan kaldırmak ve kendinizi daha dinamik hissetmek için meme küçültme estetiği yaptırabilirsiniz.

Büyük memeler ergenlik döneminde belirmeye başlar. Yaşıtlarından daha büyük memeye sahip olan genç kızlar, bu durumdan utanabilir ve göğüslerini saklamak ister. Meme küçültme estetiği 20 yaşının üzerindeki herkes için uygundur. Daha özgüvenli hissetmek ve büyük memelerin yarattığı hijyen, kötü koku gibi etkileri de ortadan kaldırmak için meme küçültme estetiği yaptırabilirsiniz.  

Meme Küçültme Estetiği Nasıl Yapılır?

Meme küçültme ameliyatı göğüs derisi ve meme içinde yer alan yağ dokularının dışarı çekilmesiyle meydana gelir. Meme küçültme estetiği hormonal ve fiziksel gelişimini tamamlayan kişilere yapılabilir. Genellikle 20 yaşın takibindeki kişiler meme küçültme estetiği için uygun oluyorlar. Meme küçültme ameliyatı hastane şartlarında ve genel anestezi altında yapılır. Bu ameliyatta lolipop kesi ve ters T denilen kesi yöntemleri kullanılır.

Lolipop kesi yönteminde, meme ucunda yuvarlak bir kesi açılır ve bu kesiden içeri girilerek fazla olan meme ve deri dokusu dışarı çıkarılır. Eğer kişinin meme formunda sarkma varsa, meme ucu yukarı taşınarak memenin daha dik görünmesi sağlanabilir.

Ters T tekniğinde ise memenin alt katlanma kısmına ters T şeklinde bir kesi yapılır. Bu kesiden fazla olan cilt ve meme dokusu dışarı çekilir. Estetik dikiş atılarak meme küçültme ameliyatı 2,5 - 4 saat arasında tamamlanır.

Meme Küçültme Ameliyatı Sonrası

Meme küçültme ameliyatı olduktan sonra bir gün hastanede kalmanız gerekiyor. İkinci gün hastalarımız taburcu oluyorlar. Doktorunuzun önerdiği sporcu sütyenini 6 hafta boyunca giymelisiniz. Meme estetiğinden sonra sporcu sütyeni giymek, memenizin yeni şeklini daha hızlı almasına yardımcı olur.

Meme küçültme ameliyatından sonraki ilk bir hafta evde dinlenmelisiniz. Ameliyattan sonraki 2.haftadan itibaren günlük aktivitelerinizi yapabilir ve işe geri dönebilirsiniz. 2.haftanın sonunda dikişleriniz alınacak ve ağrılarınız neredeyse tamamen geçmiş olacak. Dikişleriniz alındıktan sonra duş alabilirsiniz. Spor aktivitelerine geri dönmek için 8 hafta beklemeniz gerekir.

Meme Estetiği Sonrası İz Kalır Mı?

Meme küçültme ameliyatı izi ameliyatta memenin ne kadar küçüldüğüne, ne kadar deri dokusu çıkartıldığına göre değişiklik gösterebilir. Lolipop tekniğinde yapılan meme küçültme estetiğinde, ameliyat izi meme başına denk geldiği için belirgin bir iz oluşmaz. Ters T şeklindeki ameliyat tekniğinde ise göğüs üzerinde belirgin ameliyat izi kalması normaldir. Ameliyat izi 3-4 ay içinde daha solgun görünecektir. Eğer ameliyat izinizi kalıcı olarak sildirmek isterseniz Fraxel Dual Lazer uygulaması yaptırabilirsiniz.

Meme Estetiği Fiyatları

Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Bu nedenle 0212 241 46 24 no’lu telefondan Quartz Poliklinik’i arayarak meme küçültme fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Op.Dr. Leyla Arvas

Plastik Estetik Cerrahi
https://www.drleylaarvas.com
Facebook :  /drleylaarvas
Instagram : drleylaarvas
YouTube  : LeylaArvas

Editör: Haber Merkezi