Saç ekimi maliyetli ve olumlu sonuç alınabilmesi için yapılan tercihlerin önemli olduğu bir işlemdir. Bu tercihler tabii ki de klinik, doktor tercih tercihleridir. Saç ekimi ne kadar basit bir işlem olarak gözükse de tutmama ihtimali de vardır. 

Öncelikle operasyon yapılacak ameliyathanenin hijyen ve donanımlı bir ameliyathane olması gerekmektedir. Acil durumlar için önlemlerin sıkıca alındığı bir yer olmalıdır. Saç ekimi yapacak doktorun tecrübesi, ekibi ile olan çalışması, uzmanlığı da dikkate alınmalıdır. Ekibin uyumlu bir şekilde yıllarca beraber çalışmış olmaları o kliniği seçmek için gereken önemli özelliklerden biridir. 


 
                                                  Smile Hair Clinic – Dr. Mehmet Erdoğan – Dr. Gökay Bilgin


Saç Ekim'i

Ağır saç dökülmeleri, kellikler kişinin günlük hayatında öz güvenini sarsacak, yaşamlarında psikolojik anlamda problem yaşayabilecek sorunlardan biridir.  Çünkü dış görünüş için saçlar önemli bir konumdadır. Örneğin saç dökülmesi yaşayanlar normal yaşlarına göre yaşlı görünebilirler.  Bu gibi estetik anlamda problemleri gidermek amacıyla saç ekimi işlemi yapılmaktadır. 

Güçlü sağlıklı kökler arasından seçilen, dökülme ihtimali olmayan kökler kellik olan bölgeye nakledilir. Bu işlemin yapılabilmesi için tamamen kel olunması gerekmemektedir. Saç dökülmeleri sonucu azıcık da olsa açılmalar yaşayan kişiler de yaptırabilir. Saç dökülmelerine, kellik problemlerin giderilmesine karşı en etkili yol saç ekimidir.

Saç Ekim'i Nasıl Yapılır? 

Öncelikle saç ekimi sorunsuz yapılabilmesi için gerekli tahliller analizler yapılır. Saç ekim yöntemi belirlenir. En çok tercih edilen yöntem FUE’dir. Saç kökleri bu yöntem ile tek tek çıkartılır, gerekli yerlere ekilir ve dikiş gerektirmez. 

Bu nedenle diğer yöntemlere göre daha avantajlıdır. Saç ekim fiyatları bakımından düşünüldüğünde en maliyetli ama aynı zamanda en kusursuz yöntemdir. Diğer yöntemler FUT ve DHI’dir. FUT da ön saç çizgisi belirleme sorunları vardır. 

Dikiş gerektiren bir kesi ile kökler alınır, yara izi kalır. Bu nedenle artık yerine FUE tekniği kullanılır. DHI ise choi adlı iğnenin ucuna alınan saç köklerini konulup, saç ekiminin yapılacak yere yerleştirilmesi ile yapılan bir yöntemdir. 

Saç Ekim'i Kimlere Uygundur? 

Saç ekimi saç dökülme sonucu cinsiyet fark etmeksizin hem kadınlara hem de erkeklere yapılabilir. Saç ekimi öncesi yapılan testlerde hiçbir sorun yok ise ve kişinin başka hastalıkları nedeniyle gittiği doktorlardan da izin alınarak saç ekimi işlemi yapılabilir. 

Yalnız herhangi bir kanser hastası tedavisini bitirmeden saç ektirme yaptıramaz. Saç ekimi yapılırken şeker hastalarına dikkat edilmelidir. Çünkü işlem sırasında kanamaları olabilir.

Saç Ekim'i Temel Aşamaları

Saç ekimi sırasında öncelik işlem yapılacak yerler enfeksiyon sorunu yaşanmaması için güzelce temizlenir, greft miktarı ayarlanır. Saç köklerinin yani greftlerin alınacağı yer uyuşturulur ve alınır. Yerleştirilecek bölge hazırlanır ve greftler o bölgeye ekilir. 

Saç Ekim'i Öncesi

Saç ekim öncesi yapılması gereken birçok şey vardır. Spor yapmak kan akışını hızlandırdığı ve saç ekiminde kanamaya sebep olabileceği için spor saç ektirmeden önce bir hafta boyunca yapılmamalıdır. Sigara ve alkol de bir hafta boyunca kullanılmamalıdır. 

Saç Ekim'i Sonrası 

Saç ekimi sonrası 3. gün saçlar yıkanır. Hasta klinikte ya da evde saçını yıkayabilir. Ama yıkama işlemi hassasiyetle yapılması gerekir. 3. günden 15.  güne kadar hasta günde 2 defa her gün saçını yıkamalıdır. Çıkan saçlar kısa bir süre sonra dökülür. Buna şok dökülme denir. İlerleyen aylarda çıkmaya devam eder. 

Saç Ekim Fiyatları

Saç ekim fiyatları gidilen kliniğe, doktora veya şehre göre değişim gösterir. Yapılan işlemlere göre farklı fiyatlar ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle saç ekimi fiyatları hakkında kesin bir cevap verilemez. Yapılacak bir araştırma ile karşılaştırma yaparak en doğru tercihi verebilirsiniz.

https://www.smilehairclinic.com/sac-ekimi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.