Cerrahi bir operasyon olan saç ekimi uzman doktorlar tarafından saç ekim merkezlerinde yapılır. Bu merkezler saç ekimi konusunda bünyesinde barındırdıkları farklı yöntem ve metotlarla uygulamayı gerçekleştirir. Sahip oldukları teknolojik cihazlar ve ürünler sayesinde başarılı sonuçlar elde edilir.

Saç ekimi yaptırmak isteyenler öncelikle profesyonel ve deneyimli bir klinik seçiminde bulunurlar. Ardından kullanılacak yönteme karar verilir. Bu doğrultuda son dönemlerin en çok tercih edilen dhi saç ekimi önerilir. Bu saç ekim yöntemi özel bir kalem yardımı ile yapılır. Kalem sayesinde döner bölgeden alınan greftler seyrelmenin görüldüğü alana kalemin özel ucu sayesinde yerleştirilir.

Saç Ekimi

Kadın erkek birçok kişinin yaşadığı saç dökülmesi problemi günümüzde saç ekimi ile kalıcı bir şekilde giderilir. Kişinin genel görüntüsünü olumlu manada etkileyen saçlar zamanla seyrelerek kelliğe neden olur. Saç ekimi kişilerin ense bölgesinden alınan greftlerin yani saç köklerinin hedeflenen bölgeye nakledilmesidir. Doğru kullanılan yöntemler sayesinde gür ve sağlıklı saçlara sahip olmak mümkündür. Bu doğrultuda dhi saç ekimi ortaya koyduğu başarılı sonuçtan dolayı tercih edilir. Doğrudan saç ekimi adı verilen bu yöntem choi adlı medikal kalemle yapılır.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

Saç ekimi profesyonel kişiler tarafından klinik ortamlarda yapılır. Hastanın herhangi bir ağrı hissetmemesi için bölgeye lokal anestezi uygulanır. Saç ekimi için öncelikle özel kalem yardımı ile dökülmeye dirençli ense bölgesi kılları toplanır. Kalemin sahip olduğu ince ve sivri ucu sayesinde toplanan kıl kökleri hedeflenen bölgeye yerleştirilir. Dhi saç ekimi yöntemi olan bu uygulama sayesinde sık ve gür saçlara sahip olmak mümkündür.

Saç Ekimi Kimlere Uygundur?

Saç ektirmek isteyenlerin bu konuda profesyonel destek alması gerekir. Çünkü herkes saç ekimine uygun olmayabilir. Bu doğrultuda kişilerden alınan kan örnekleri üzerinden bazı testler yapılır. Özellikle kanser hastaları saç ekimi yapamazlar. Bunun dışında gelişimini tamamlamış her birey sağlık koşullarının elverişli olması hali ile saç ekimi yaptırabilir.

Saç Ekimi Temel Aşamaları

Saç ekiminden başarılı bir sonuç elde etmek için her aşamanın özenli bir şekilde tamamlanması gerekir. Hasta ile yapılan ön muayene sırasında donör bölge belirlenir. Buradan kaç greft alınacağı ve seyreklik ya da kelliğin görüldüğü bölgeye hangi yöntem ile nakil edileceği belirlenir.

Saç ekimi sırasında genellikle ense bölgesinde bulunan sağlıklı kıl kökleri tercih edilir. Kişinin vücudundan alınan bu kıl kökleri hedeflenen bölgeye açılan kanallar yardımı ile yerleştirilir. Operasyon süresi kişinin yaşadığı saç problemi genişliğine bağlı olarak değişiklik gösterir. Bazı hastalarda tek bir seansta saç ekimi tamamlanırken bazı hastalar birkaç seans gitmek zorundadır.

Saç Ekimi Öncesi

Saç ektirmeye karar veren kişiler tercih ettikleri klinik ve uzman doktor önerisi doğrultusunda bazı konulara dikkat etmek zorundadır. Kullandığı ilaçlar hakkında doktoru bilgilendirilmesi gerekir. Kan sulandırıcı ilaçlar ve yapılan spor aktiviteleri kanı incelteceğinden dolayı operasyondan bir hafta önce bırakılmalıdır. Ayrıca iyileşme sürecini olumlu manada etkilemesi açısından zararlı alışkanlıklar operasyon öncesi ve sonrasında kullanılmamalıdır.

Saç Ekimi Sonrası

Saç ekimi yaptıranlar aynı gün hastaneden taburcu edilir. Doktorlar tarafından tavsiye edilen krem ve ilaçlar belli bir süre kullanılır. Enfeksiyon riskine karşı ise operasyonun ikinci günü pansuman için tekrar kliniğe gidilir. Bunun dışında ekim işleminin 3. gününden itibaren ise saçlar ılık su ve özel şampuanlar yardımı ile yıkanır. İstenilen gür ve sıkı saçlara kavuşmak yaklaşık 6 ayı bulur. 6. aydan sonra ekilen saçlar sağlıklı bir şekilde kullanılır.

Saç ekimi hakkında bilgi için https://www.smilehairclinic.com/ adresini ziyaret ediniz.

Editör: Haber Merkezi