Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyayı etkisi altına alan koronavirüsü ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Koca, 3-4 gün önce bir ülkeden gelen ve içinde gemi seyahati yapan yolcuların bulunduğu bir uçağın Türkiye'ye inmek istediğini belirterek, "Biz saatlerce uğraşıp o uçağı Türkiye'ye indirtmedik" dedi.

Koca, "Uçağın içinde Türk vatandaşlarının olmadığını biliyorduk. Ama şüpheli olduğunu bildiğimiz vaka vardı. Bunu kimse bilmiyor. O uçağı saatlerce uğraşıp Türkiye'ye indirtmedik. Hareket ettiği ülke de o uçağı geri almadı. Bir Avrupa ülkesine inen uçaktakilere o ülkede nasıl davranıldığını da çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Ölü sayısı 2 bin 704

Koca ayrıca Türkiye'nin tedbirleri harekete geçiren ilk ülkelerden biri olduğunu da belirtirken, dünyada salgının devam ettiğini, ölü sayısının da 2 bin 704'ü bulduğunu açıkladı.

Türkiye'de virüse rastlanmadığını vurgulayan Koca, "Tahran’dan gelen yolcu uçağındaki yolcuların bazılarında ateş olmayıp soğuk algınlığı bulgularının olması sebebiyle uçağı Ankara’ya indirme yönünde bir karar aldık. Bugüne kadar kullanılmayan hizmete açmaya hazır halde bulunan klinik konuk evini açtık. Bilkent klinik gözlem konuk evi bağımsız bir bina. İlk muayeneleri yapıldı. Hasta olduğu yönünde bir vatandaşımızın bulgusu olmadığını söylemek istiyorum. 140 kişi içinde ateşi olan yolcumuz olmadığını, 4 yolcuda öksürük ve boğaz ağrısı şikayeti olduğunu söylemek istiyorum."
 

Editör: Haber Merkezi