Tüp mide ameliyatı başarılı yöntemlerden biri olarak bilinmektedir diyen Doç. Dr. Orhan Bat bu işlemin nasıl gerçekleştirildiği konusunda detaylı bilgi verdi. İşte bu işleme ilişkin merak edilen tüm konular…

Doç. Dr. Orhan Bat’tan Tüp Mide Ameliyatı Açıklaması

Doç. Dr. Orhan Bat tüp mide ameliyatı ile ilgili bilgi verdi. Tüp mide ameliyatı 40 ile 60 dakika süren bir işlem olduğunu söyledi. Midenin % 75 ve 80'in çıkarılıp tüp şekline getirildiği bir operasyon olduğunu söyleyerek karın boşluğunda 4 ile 5 adet 1 santimetrelik delikler açılarak endoskopik yöntemlerle mide hacminin küçültülmesini sağlandığını belirtti. Böylece hacmi küçülen midenin az miktarda besinle doygunluk hissi oluşturacağını açıklayarak etkili bir zayıflama yöntemi olduğundan bahsetti. Tek seferde yenilebilecek gıda miktarını azaltan bu operasyon sonrası doğal akışına emilimi azaltacak herhangi bir müdahalede bulunulmadığı için sağlık açısından hiçbir yan etkisi olmadığını belirtti.

Doç. Dr. Orhan Bat sahibi olduğu Elit Cerrahi klinikte bu işlemlerin başarılı adımlarla gerçekleştirildiği konusuna değinerek problem yaşamadan modern teknikler ve cihazlarla işlem başarısının %100 olduğunu anlattı.

Editör: Haber Merkezi