Ultrason karın organları ya da başka bir alanda ses dalgaları eşliğinde görüntüleme yöntemidir. Gebe olan kadınların aylık takibinde çeşitli enfeksiyonların araştırılmasında safra kesesi taşı tespitinde, yumuşak doku ve meme alanında gelişen tümörlerin araştırılmasında kullanılır. Ayrıca gebelik öncesi yumurtalıkların görüntülenmesinde kullanılır.

Ultrason Nasıl Uygulanır?

Ultrason çekilmeden önce hastanın üzerindeki kıyafetleri çıkartılması ve hastane elbisesi giymesi istenir. Ultrason çekilecek olan alana jel sürülür ultrasonu prop kısmı alan üzerinde gezdirilir.

Ultrason Öncesi Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Ultrason öncesinde ultrason kağıdında size aç ya da tok gelinmesine dair not var ise buna uyulması gerekir. Görüntülenme olacak alanda ve odada herhangi bir elektronik cihazın olmaması gerekir.

Ultrason Ne Kadar Sürer?

Ultrason süresi ultrason çekilecek alanın alanın az veya çok olmasına bağlı olarak değişir. Yaklaşık olarak 30 ile 60 dakika arasında sürebilir.

Ultrason Sonuçları Ne Zaman Alınır?

Ultrason sonuçları genel aynı gün içinde çıkar. Görüntü sonrasında elde edilmiş olan sonuçların uzman radyolog tarafından incelendikten sonra rapor hazırlanır ve hastaya verilir.

Check-up Öncesinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Check-up yaptırmak isteyen bireylerin ilk önce gitmek istedikleri sağlık kuruluşundan randevu alması gerekir. Kişinin Temel sağlık kontrolünü yapan hekim hastanın kapsamlı olarak Anamnezini aldıktan sonra checkabın kapsamı belirlenir. Check-up yapılmadan bir gün öncesinde kişinin kullanmış olduğu ilaçların kullanmaması tavsiye edilir.

Check-up Nedir?

Hastalık belirtisi bulunmayan kişilerin kendilerine yaptırmış olduğu genel bir sağlık taramasıdır.

Check up Neleri Kapsar?

Check up birçok tahlil röntgen ve görüntüleme işlemini kapsar. Birçok branştan hekim muayenesinden geçirilir.

Check-up Nasıl Yapılır?

Check up'ta  kalp tansiyon, nabız, solunum hızı ölçülür.Birçok görüntüleme cihazı ile vücut taranır.

Check-up Paketleri Nelerdir?

Diyabet tarama testleri kardiyolojik tarama radyolojik görüntülemenin beraberinde vitamin minerallerin incelenmesiiçin checkup paketleri içinde vardır. Kan yağlarına ve böbrek fonksiyon testlerine de bakılır.

Check up Ne Kadar Sürer?

Check up çekim işlemi doktorun gerek görmüş olduğu ilave tetkikler ve başka işlem olmadığı sürece 2 ya da 3 saat sürebilir.

Check up Neden Yaptırmalısınız?

Bilmediğiniz ve ileriki yaşlarda hastalık ortağı olarak ortaya çıkabilecek sağlık problemlerinin belirlenmesi ve engellenmesi için yapılması uygundur.

HPV Nedir?

Genital bölgede siğil olarak ortaya çıkan ve rahim ağzı kanserine sebep olan bir virüstür.

HPV Virüsü (sürüntü) Nasıl Alınır?

HPV testisimir testi gibi vajinanın iç kısmından araştırılması için sürüntü olarak alınır.

HPV Testi Nasıl Uygulanır? Kimlere Uygulanmalı?

Hpv testierkeklerde genital penis çevresinden çıkan siğillerden parça alınarak yapılır. Kadınlarda ise Jinekolog muayenesinde hasta masadayken rahim ağzı açık tutularak pamuk ya da fırça ile vajina içinden sürüntü alınır.Hpv testi 30 ile 65 yaş arasında olan kadınlara 5 yılda bir yapılmalıdır.

HPV Nasıl Bulaşır?Kimlerde Görülür?

HPV virüsü cilt teması ile buluşan bir virüstür. Taşıyıcı olan kadın veya erkek cinsel ilişki bulunduğu kişiye bulaştırır. Çoğunluk olarak kadınlarda görülse de erkeklerde de yaş fark etmeksizin HPV virüsü görülür.

HPV Pozitif Ne Demek? HPV Negatif Ne Demek?

HPV testipozitif ise virüs var demektir. HPV testi negatif ise virüs olmadığı anlamına gelir.

HPV Pozitif Belirtileri

HPV testi pozitif ise belirtileri yaklaşık 2 ile 6 ay sonra ortaya çıkar. Kadınlarda genital siğil serviks vulva, vajen ya da anüste, erkeklerde ise skrotum ya da anüstü düz lezyonlar ve çıkıntı şişlikler şeklinde görülür.

Editör: Haber Merkezi