Geçtiğimiz günlerde hileli ve taklit ürünleri açıklayan Tarım ve Orman Bakanlığı, şimdi de vatandaşa domuz eti yediren firmaları tek tek deşifre etti. Birçok ünlü markanın da yer aldığı listede en çok dikkat çeken özellik ise bu ürünlerin zincir marketlerde satışa sunuluyor olması.

Tarım ve Orman Bakanlığı, hileli ürünleri satan ve piyasaya bir şekilde sunan firmaları deşifre etmeye devam ediyor. Bu çalışmayla birlikte 2012 yılından beri 1238 firmaya ait 2 binden fazla ürün kamuoyu ile paylaşıldı. Son olarak ise bakanlık, domuz eti ile piyasaya sürülen bazı ürünlerin listesini yayınladı. Listede çok dikkat çeken domuz etinden üretilmiş sucuk, köfte harcı ve salam oldu.

ZİNCİR MARKETLER BAŞI ÇEKİYOR

Bakanlık tarafından açıklanan listeye göre domuz eti yediren firmaların başında Gurme et ürünleri geliyor. Özellikle satışa sunduğu sucuk ve salamıyla adından sıkça söz ettiren Gurme Et ürünleri, yoğun olarak Migros marketlerinde bulunuyor. Market sektörünün önde gelen isimlerinden Migros, Gurme Sucuk satışından dolayı birçok şikayet aldı. Öte yandan Gurme Et Ürünleri'nin İstanbul ve Antalya'da genel müdürlükleri bulunurken Kocaeli'nde ise üretim tesisleri bulunmakta. Uzun yıllardır hizmet veren firmanın sahibi ise İlko Köse.