Virüs, bakteri ve mantarları öldürücü etkiler üzerinden yapılan testler, ozon mikro-organizmalarının etkileri ve DNA üzerindeki etkiler ile suda, yağda çözülme kapasitelerini test ederek analiz edilmektedir. EUROLAB Virüsidal ve bakterisidal etkinlik test laboratuvarı, organik ve inorganik mikrobiyoloji üzerinden testler yaparak, tekstil, gıda ve hijyen maddelerinin etkilerini raporlamaktadır.

Biyolojik Etkinlik Testleri Ve Analizleri

Patojen mikroorganizmaların önlenmesi için kullanılmakta olan dezenfektan ürünlerin, etkileri ve cilt temasında oluşturabileceği zararlar üzerinden deneyler yapılmaktadır. Canlı dokulara işlemekte olan biyositlerin limit üstü ve limit altı değerlendirmeleri yapılarak, uluslararası standartlar üzerinden değerlendirilir.

· Yasal düzenlemeler baz alınarak, kimyasal madde tepkimeleri ve etkileri gözlemlenmektedir.

· Uluslararası standartlar üzerinden İSO ve TSE uygunluk raporu uygulamalarına yer verilmektedir.

· Bakteri ve virüs bazlı aktivitenin değerlendirmeleri yapılmaktadır.

· Gıda, kozmetik, tekstil ve sıvı maddeler üzerinden analizlerle uygulamalar yapılmaktadır.

· Biyolojik etkinlik testleri, canlılar üzerinden, insan ve hayvanlara zararlarına göre sınıflandırılarak, kullanım kritelerine göre ayrıştırılmaktadır. Değerlendirmeler, biyomühendisler, kimyagerler ve mühendisler tarafından uygulamaya alınır.

Bakterisidal Etkinlik Testleri

Bakteriler üzerinden etkileri olan ürünlerin analiz edilmesi, denetlenmesi ve ürünün zararlarına göre ayrıştırılması sağlanmaktadır. Gıda, ev ve sanayi ürünleriyle birlikte tıbbi alanlarda kullanılan antiseptik ürünlerin çalışmalarıyla, bakterilerin direnç eşiği ve kalma süresi analiz edilir. Dezenfektan ve antiseptik maddelerin e. coli, P. aeruginoa ve E. hirae referansları üzerinden kullanılarak belirlenmesi sağlanır.

Ürünler denetlendikten sonra kullanım alanının belirlenmesi sağlanmaktadır.

· Aktif kullanımları ve kullanım sonrası etkileri test edilir.

· Cilt ile temas sonrası oluşabilecek durumlara göre analizler yapılmaktadır.

· Ürünün kullanım süresi ve kullanım sırasındaki etkileri raporlanmaktadır.

· Ruhsatlandırma işlemleriyle ürünün kullanım alanına uygunluk testinden geçtiği belirlenmektedir.

· Ulusal ve Uluslararası standartlara uygunluk ve kullanım raporu verilmektedir.

Virüsidal Etkinlik Testi

Virüs etkisi, hastalıkların bulaşması ve hastalık oranlarının artması üzerine etkileri olan çabuk yaygınlaşabilen mikroorganizmalardır. Son dönemde Corona virüs etkileri gözlemlenmiş, hava ve sıvı temasıyla bulaşma oranının yüksek olduğu Covid-19 virüsüne karşı Virüsidal ve bakterisidal etkinlik test laboratuvarı dezenfektan testlerini yoğunlaştırmıştır. Virüslerin etkileri ve biyosidal ürünlerin ruhsatlandırılması için kullanılan analiz yöntemler, virüsü öldürme süresi, cilt ve vücut üzerindeki etkileri de analiz etmektedir.

· Virüsün cinsi ve etkileri üzerinden analizler yapılarak dezenfektan ya da hijyen ürününün tepkileri test edilmektedir.

· Biyosidal ürünlerin ruhsatlandırılması için analizler gerçekleştirilir.

· Çoğalma koşulları ve çevresel faktörleri üzerinden virüse karşı direnç geliştirecek madde kullanımları analiz edilmektedir.

Sporisidal Etkinlik Testleri

İnsan sağlığına zararlı olan küf, mantar ve bakterilerin oluşabileceği ortamlar genel olarak gıda ve ev kuruluşları olabilmektedir. Antiseptik ve dezenfektan sporisidal özellikler test edilerek, kullanılan maddenin ortam şartları ve çevresel faktörler üzerinden değerlendirilmesi sağlanmaktadır. Zararlı olma koşulları ve süreci üzerinden testler yapılarak, gıdalar ve sıvı maddelere karşı canlılık durumları gözlemlenir.

Dış şartlara dayanıklılık, hücre içindeki etkileri ve zararları üzerine insan sağlığına zararları da test edilmektedir. Yapılan testler sonucunda raporlar ve analizlerle kullanım alanlarındaki koşulların düzenlenmesi, koruma yöntemleri ve bakteri hücresinin etkilerine karşı alınacak önlemler de raporlanmaktadır. Belirli koşulların ve durumların karşısında sporların etkiler gözlemlenerek gıda sanayi ürünlerine karşı önlem alınması sağlanır.

Bakterisidal etkinlik Gıda Analizleri

EUROLAB  Gıda sanayi üzerindeki etkileri mantar, küf ve bakteriler üzerinden test ederek, gıda kalitesinin kontrol edilmesi ve raporlanması sağlanmaktadır. Gıdanın kalitesi, sağlıklı ve tüketime hazır kalabilme süresi kontrol edilir. Ürün kalitesi ve gıda güvenliği için sporlar etkinlik ve bakterisidal etkiler üzerinden güvenli kullanım alanına göre yasal düzenlemeler yapılmaktadır.

· Gıda analizleri dış faktörler ve koşullar üzerinden değerlendirilir.

· Tedbir alınması gereken durumlar, güvenlik derecesi üzerinden analiz edilmektedir.

· Bakrterisidal ve sporlar etkisine karşı küf, mantar ve bozulma süreçleri kalite çerçevesinde değerlendirilmektedir.

· Yapılan deney, gözlem ve analizlerle birlikte rapor hazırlanır.

· UAF uluslararası akreditasyonu çerçevesinde yasal düzenlemelere tabi tutulması sağlanır.

UAF Uluslararası Akreditasyon

Virüsidal Etkinlik Kozmetik Ve Deterjan Analizleri

EUROLAB  Yüzey aktif malzemeleri, deterjan analzileri ve ağır metal testleri ile insan sağlığına zarar veren etkin kozmetik ürünleri ve deterjanlar gözlem ve deney sonucunda kullanım ortamlarına göre sınıflandırılmaktadır. Virüs etkilerini azaltan antiseptik maddeler, dezenfektan ve deterjanların analiz edilmesi için ortam koşulları hazırlanarak ürünün kimyasal tepkime ve cilt üzerindeki etkileri analiz edilir.

EUROLAB  Yasal düzenlemelere göre kullanım alanı ve tehlike yarattığı durumlar gözlenerek, çevreye ve canlılara etkileri de ön planda tutulmaktadır. Çözülme koşulları, kalıcılığı ve DNA etkileri de deneyler sonucunda analiz edilerek, kozmetik ve deterjan alanında testler uygulanmaktadır. Dezenfektan ve antiseptik ürünlerle ilgili de analizler Covid-19 etkileri üzerinden artırılmıştır.

Dezenfektanlar Covid-19 Etkinlik Ve Yeterlilik Testleri

EUROLAB  Virüsidal ve bakterisidal etkinlik test laboratuvarı dezenfektanlar üzerinden değerlendirmeler yaparak, özellikle son dönemde Covid-19 virüsidal etkiler üzerinden analizler yapmaktadır. Virüsün ölme koşulları ve şartlarına göre antiseptik ürünler ve dezenfektanlar kullanım koşulları ve zararlarına göre analiz edilir. Sıvı ve jel olan dezenfektan ürünlerin, Covid-19 virüsü üzerindeki etkileri, öldürme süresi ve cilt üzerindeki etkileri test edilir.

Yasal koşullar ve düzenlemeler üzerinden yapılan analizlere göre, virüsidal etkinlik testleri, bulaşıcı hastalıklar ve virüs yayılma hızına göre nicel süspansiyon deneti ve deney yöntemlerine göre TSE koşulları üzerinden değerlendirilmektedir. Bütün kimyasal ve biyokimyasal deneyler yapılarak, uluslararası kimyasal dezenfektanlar ve antiseptikler üzeirnden analizler raporlarla verilmektedir.

Antibakteriyel Etkinlik Ve Değerlendirme Testleri

Yemek alanlarında, gıda üretim ve tüketim alanlarına göre çoğalabilecek mikroorganizmalara yüzey, nem ve sıcaklık değerlendirmeleri yapılarak, antibakteriyel ürünlerin potansiyel çoğalma eşiği analiz edilir. Sabun, boya, vernik, depolama alanları için gerekli olan işlemler yerine getirilerek, aktivitelerin hangi yönde olduğu analiz edilmektedir.

· Duvar ve zemin koşuları

· Mikroorganizma çoğalabilme potansiyeller ve nedenleri

· Sabun ve hijyen maddeleriyle etkileşim halindeki tepkimeleri

· Sıcaklık ve nem etkileri

· Çoğalabilme potansiyelleri ve nedenleri

Analiz edilerek, ulusal ve uluslararası alana göre etkinlik değerlendirmeleri yapılmaktadır. Antibakteriyel ürünleri, dezenfektan ve sabun ürünleri analizleri yapılarak, raporlamalara yer verilmektedir.

Biyolojik Etkinlik Testleri

Virüsel oramda canlılık oranları ve virüsün ortam şartlarına göre dağılım etkileri analiz edilmektedir. Virüsidal ve bakterisidal etkinlik test laboratuvarı biyosidal ürünlerin ruhsatlandırılması ve analizlerin uluslararası alana göre değerlendirilerek ürünleri satışa çıkarılabilmesi sağlanmaktadır. Biyolojik etkiler, canlılar ve insanlar üzerindeki etkileri de göz önünde bulundurularak, gözlem ve deney odaklı çalışmalara yer verilmektedir.

· Ürünlerin ruhsatlandırılması ve deneylerle sonuçların analiz edilmesi sağlanır.

· Virüs ve bakterilerin kimyasal dezenfektanlar üzerindeki etkileri gözlemlenerek raporlanır.

· Canlı kalma koşulları, ortam şartları ve çevresel faktörlere göre virüs değerlendirmeleri yapılır.

· Bulaşma koşulları ve virüsün temizlenme süresi analiz edilmektedir.

Virüsidal ve bakterisidal etkinlik Test Rapor Hizmeti

Yasal düzenlemeler baz alınarak, kimyasal dezenfektanlar ve antiseptiklerin test edilerek kullanım şartlarının raporlanması sağlanır. Gıda, kozmetik, temizlik ve hijyen ürünlerinin İSO ve TSE belgesiyle yasal düzenlemelere göre analiz edilmesi, canlılara etkileri de deney yöntemlerine göre analizlere tabi tutulur. Tıbbi kullanım, ev ve kuruluşların kullanım koşulları, toplu alan koşulları ile çevresel faktörlere göre nicel deney yöntemleri kullanılmaktadır.

https://www.laboratuar.com/

Editör: Haber Merkezi