Emekli Orgeneral, Kara Kuvvetleri'nin eski komutanı Aytaç Yalman'ın koronavirüsten hayatını kaybetmesi, eşi ve kız kardeşinin de hastaneye kaldırılmasından sonra Fenerbahçe Orduevi'nin kapıları dış dünyaya kapatıldı.

Yalman'ın kaldığı orduevinde konaklayan diğer komutanlar sağlık kontrolünden geçirildi. Orduevinin etrafı çevrilirken, abluka altına alındı.


Yalman'ın ölümünden üç gün sonra nedenin koronavirüs olduğunu ilk yazan isim olan Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk, bugün de Fenerbahçe Orduevi'nde kalan diğer paşalarla ilgili bilgi verdi.

Öztürk yazısında özetle şu ifadeleri kullandı:

"Kara Kuvvetleri ve Jandarma eski Genel Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın corona virüsü nedeniyle öldüğünün ortaya çıkmasından sonra, Fenerbahçe Orduevi'nde alarma geçildi. 

Aynı kampüste aralarında Genelkurmay eski Başkanlarından emekli Orgeneraller Hüseyin Kıvrıkoğlu, İlker Başbuğ, emekli kuvvet komutanlarından orgeneraller Atilla Ateş, İlhan Kılıç, Şener Eruygur, emekli oramirallerden Salim Dervişoğlu, Uğur Yiğit, Metin Ataç'ın da korumalı lojmanlarının da bulunduğu Fenerbahçe kampüsünde çok sıkı önlemler alındı.Kampüse girişler sınırlandırıldı, içeriye alınacaklar da termal kameradan geçiriliyor, ateşi ölçülüyor. 

Fenerbahçe kampüsünde görevli askerlerin büyük bir kısmı bağlı bulundukları askeri birliklere gönderildi. Kampüste çeşitli görevlerde bulunan sivillerden de kritik personel dışındakilerin de ikinci bir emre kadar gelmemeleri istendi."

Bu arada kampüste spor salonları, lokantalar ve yüzme havuzunun da kapatıldığı belirtildi.
 

Editör: Haber Merkezi