Teksaslı bir anne, oğlunun hastalıklarını taklit etmek ve ihtiyaç duymadığı tıbbi tedavileri ve ameliyatları yaptırmasına neden olduğu için altı yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

DOKTORLARA HASTA OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Kaylene Bowen-Wright, oğlunu hayatının ilk 8 yılını hastanelerde geçirmek zorunda bıraktı. Devamlı hastaneye gittiler. Oğlunun kanser, kas distrofisi, kalp sorunları ve nöbet gibi bir takım sağlık sorunları yaşadığını iddia etti. Şu an 10 yaşında olan Christopher, radyasyona maruz kaldı, sepsis hastalığı türedi ve gereksiz tedavilerden dolayı kan pıhtılarına maruz kaldı.

13 AMELİYAT GEÇİRDİ

Bowen-Wright, oğluna besleme tüpü takmıştı ve tekerlekli sandalye kullanıyordu. Küçük çocuk 320 kereden fazla hastaneye gitti ve 13 ameliyat geçirdi. Bir hastane küçük çocuğun annesinin iddia ettiği gibi bir hasta olmadığını söylemesi üzerine 2017'de anneden alındı. Anne Bowen-Wright'ın Münchausen sendromu yaşadığı ve bunu kendisi üzerinden değil oğlunun üstünden uyguladığı belirtildi. Kadının 20 yıla kadar hapsi istendi ve 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Christopher ise şimdi babasıyla yaşıyor.

MUNCHAUSEN SENDROMU NEDİR?

Münchausen sendromu, kişinin çevresinden ve sağlık görevlilerinden ilgi görebilmek için kendini sürekli hasta etmesi veya bunun için uğraşması durumudur. Bir süre sonra yalan olduğu anlaşılan bu hikâyeler, Karl von Münchausen'i daha da ünlü yaptı ve kendi adıyla anılacak bir sendromun literatüre girmesine yol açtı.

Editör: Haber Merkezi