Kaspersky Lab; Güney Afrika’nın Cape Town şehrinde düzenlenen Cyber Security Weekend etkinliğinde Ortadoğu, Türkiye ve Afrika’nın yanı sıra tüm dünya genelindeki dijital tehdit alanının nasıl gelişme kaydettiğini paylaşıldı

KASPERSKY Lab’ın Global Araştırma ve Analiz Ekibi (GReAT) ve davet edilen uzmanlar, kurumlar ve bireylerin günümüzde karşı karşıya kaldığı tehditleri ve çeşitli konuları anlattı ve güvende kalmak için gereken adımları paylaştı. Şirketlerin başarısına ve uzun ömürlü olmasına doğrudan etki edebilen sektöre özgü tehditlerin yanı sıra Nesnelerin İnterneti güvenliği ve blok zinciri gibi modern ve gelişmekte olan teknolojiler de etkinlikte özellikle üzerinde durulan konular arasında yer aldı.

Paylaşılan bilgiler arasında, 2019’un ilk çeyreğinde META bölgesindeki tehdit alanı ile ilgili bilgiler öne çıktı. Kaspersky Lab, yalnızca 1. çeyrekte 150 milyondan fazla zararlı yazılım saldırısı raporladı. Günde ortalama 1,6 milyon saldırı anlamına gelen bu rakam, 2018’in 1. çeyreğine göre yüzde 8,2 artmış durumda. Dünyada mobil telefon kullanımının en yoğun olduğu bölgelerden birine sahip olan META bölgesinde, mobil cihazlara yönelik zararlı yazılım saldırılarının oranı da yüksek oldu. 2019’un 1. çeyreğinde META bölgesinde düzenlenen mobil zararlı yazılım saldırılarının sayısı 368.000’i geçerek günde ortalama 4098 saldırıya ulaştı. Bu da bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 17 artış anlamına geliyor.