SAĞLIK

Sigara Bağımlılığına Son: Anında Etki Ediyor!

Sigarayla ilgili caydırıcı yöntemler geliştirilse de bağımlılık dünya genelinde artarak devam ediyor. Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan sigarayı bırakmak isteyenlere etkili bir yöntem açıkladı.

ERKEN YAŞTA SİGARA BAĞIMLILIĞI ARTTI

Sigaraya olan bağımlılığın üstesinden gelmek ne yazık ki hem sancılı bir sürece neden oluyor. Hem de beraberinde yarattığı stres başka sağlık sorunlarına yol açıyor. Sigaraya olan bağımlılık ise belli bir rutin meydana getirdiğinden insanların bırakmasını zorlaştırıyor. Sigaraya başlama yaşı ise günden güne düşüyor. Genç yaşta etkilerini fark etmeyen birçok birey uzun vadede sigaranın tetiklediği birçok hastalıkla erken yaşta mücadele etmek zorunda kalıyor.

EN İYİ YÖNTEM DOĞRU BESLENME

Diyetisyen Emel Terzioğlu, sigarayı bırakmak için yeni bir beslenme önerisi açıkladı. Sigara isteğini azaltan besinlerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Terzioğlu, Yulaf ezmesi ve sütü bir arada tüketmenin nikotin isteğini azalttığını belirtti. Ayrıca süt tüketiminden sonra ağızda kalan tadın sigara isteğini azalttığını ifade etti. Bir diğer besin olarak muzun potasyum ve B vitamini sayesinde sigara bağımlılığını azalttığı belirtildi.

C VİTAMİNİ YÜKSEK MEYVELER VE BİTKİ ÇAYLARI

Sigara tüketen insanlarda yaşanan C vitamini eksikliğine değinen Terzioğlu, giden C vitaminin yerine nikotinin geldiğini, dolayısıyla portakal, limon, kivi, çilek, nar gibi besinlere diyette yer verilmesi gerektiğini söyledi. Terzioğlu, sigarayı bırakma aşamasında ise oluşan stresi azaltma konusunda papatya ve melisa çayının rahatlatıcı etkilerinden faydalanmamız gerektiğini ifade etti.