31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimler için sandık başına gidecek olan  bazı mahallelerde muhtar adayları, seçim çalışmalarına başladı.

O muhtarlardan biri de Giresun’un Görele ilçesine bağlı Taşlık Köyü Muhtarı oldu.Köyde muhtarlığa adaylığını koyan Zafer Fison, hazırladığı pankartla, sosyal medyada gündem oldu.

Giresun Görele ilçesinin Taşlık köyünde muhtar adayı 43 yaşındaki Zafer Fison muhtarlığa  "Maaş için muhtar adayıyım. Fakirin değil, zenginin yanındayım" pankartı astı. Muhtarlığına astığı afiş, Zafer Fison'un başına iş açtı.

Ancak Fison bu pankartı asmak için izin almadı.

İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri köye gelerek, "Maaş için muhtar adayıyım. Fakirin değil, zenginin yanındayım" yazılı pankartı indirmesinin  ardından tutanak tutulup 'izinsiz afiş asma suçundan 1.295 lira idari para cezası' kesti.

Muhtar adaylarını ironi yaparak uyarmak istediğini söyleyen  Fison, "Afişi bedavaya yaptırmıştım ama kaldırmak 1.295 liraya mal oldu" dedi.

'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz' anketinden şaşırtan sonuç çıktı 'Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz' anketinden şaşırtan sonuç çıktı

muhtar iki

'Cezası afişten pahalı oldu'

Amacının seçim öncesi muhtar adaylarını ironik bir ifadeyle uyarmak olduğunu belirten Zafer Fison şu ifadede bulundu;

"Henüz yerel seçimlere 5-6 ay olsa da köylerde herkes seçim havasına girmişti. Her adayda maaş için değil, hizmet için aday olduğunu söylüyordu. Ancak biliyoruz ki, muhtar olduktan sonra birçokları maaşını alıp, hizmeti unutuyor. Ben de bu duruma bir gönderme yaparak böyle bir afiş asmıştım. Ancak gel gör ki cezası afişten pahalı oldu. Afişi bedavaya yaptırmıştım ama kaldırmak 1.295 liraya mal oldu.
Zaten köyde çiftçilik yaparak geçiniyordum. Bakalım bu cezayı nasıl ödeyeceğim diye düşünmeye başladım ama en azından muhtar adaylarına iletmek istediğim mesaj ulaşmıştır."

Editör: Nehir Durdağı