05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Bütün ülke bu olayı konuşuyor! 22 yıl sonra maç kazandılar

Bütün ülke bu olayı konuşuyor! 22 yıl sonra maç kazandılar

Norveç Ligi'nde, 22 yıl sonra ilk 3 puanını alan Bryne FK, Haugesund'u 3-1 mağlup etti. Maçın oyuncusu seçilen Axel Kryger'e ödül olarak canlı bir kuzu verildi. Bu ödül, sadece eğlenceli bir jest değil, aynı zamanda bölgedeki tarım kültürüne ve özellikle et-süt üretimine verilen önemi vurgulamak adına sembolik bir anlam taşıdı.

22 Yıl Sonra Gelen Galibiyetin Ödülü: Canlı Kuzu!

Norveç futbolunda ilginç bir olay yaşandı. Bryne FK, Eliteserien Ligi'nde Haugesund karşısında 3-1’lik skorla sahadan galip ayrılarak 22 yıllık galibiyet hasretine son verdi. Ancak gündem olan sadece bu tarihi galibiyet değil, maçın oyuncusuna verilen sıra dışı ödüldü. Maçta etkileyici bir performans sergileyerek ilk golü atan Axel Kryger, karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçildi. Kulüp yönetimi, Kryger’i alışılmışın dışında bir şekilde onurlandırarak ona canlı bir kuzu hediye etti.

Bu ödül yalnızca esprili bir yaklaşım değildi; aynı zamanda bölgenin tarım ve hayvancılıkla olan sıkı bağlarını simgeleyen kültürel bir jestti. Kulüpten yapılan açıklamada, hediyenin yerel üretime ve çiftçiliğe verilen değeri yansıtmak adına anlam taşıdığı vurgulandı. Bryne FK’nın bu tarz renkli ödüller vermesi aslında yeni değil. Sezonun ilk maçında, kaleci Jan de Boer başarılı kurtarışlarıyla dikkat çekmiş ve ödül olarak üç koli yumurta almıştı. Takımın bu sıra dışı ödül sistemi, sosyal medyada geniş yankı uyandırıyor ve Norveç futbolunun renkli yüzünü gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *