Geçen hafta Dell Technologies’in davetlisi olarak bir çevre etkinliğine katılma fırsatım oldu. TURMEPA ortaklığında düzenlenen etkinlikte 50 kişilik gönüllü ordusu olarak Kınalıada’ya gittik ve sahilde yarım gün süren bir çevre temizliği operasyonu yaptık.Yarım gün sonunda toplanan çöpün miktarı hepimizi insanlığımızdan utandıracak cinstendi.

Peki Dell Technologies bunu niye yapıyor. Aslında hem sosyal sorumluluk bilinci hem de dönüştürülmüş hammadde kullanım isteği diyebiliriz. Ancak detaylı bir özet aşağıda.

Her yıl denizlere karışan milyonlarca tonluk plastiğin doğal yaşamı tehdit etmesine karşı mücadele eden Dell Technologies, ülkemizde TURMEPA ile kıyı temizleme ve bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirerek küresel hedeflere katkıda bulunuyor.

Dell Technologies, dünya çapında 2020 yılı için belirlediği hedeflerin yüzde 75’ini tamamladığını, hatta bazı hedeflerin üzerine çıktığını ve planların önünde ilerleme kaydettiğini açıkladı. İlk olarak 2013 yılında tanıtılan “2020 Legacy of Good” planı ile Dell Technologies, sürdürülebilir insanlık ve Dünya için çalışmalarını sürdürüyor.

Her yıl 8 milyon ton plastik denizlere atılıyor ve bu rakam her yıl yüzde 7 oranında artıyor. Bazı hesaplamalara göre 5 trilyon plastik parçası şimdiden okyanuslara karışmış durumda. Böyle giderse 2050 yılına gelindiğinde denizlerde balıktan çok plastik olma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Dell bu kötü gidişatı durdurmak için dünya çapında harekete geçti ve bazı ürünlerinin paketlerini yalnızca sahillerden, su yollarından ve kıyılardan toplanan plastikleri kullanarak 7 tondan fazla plastiği okyanuslardan uzak tutmayı başardı. İyi haftalar.