İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelerek bombalı saldırıda bulunan teröristlerce katledilen ve aracı gasbedilen şehit veteriner teknikeri Mikail Bozlağan'ın (24) cenazesi, Kayseri'de toprağa verildi.

Develi ilçesi Çarşı Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, Bozlağan'ın ailesi ve yakınları ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri milletvekilleri Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, il ve ilçe protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Cenaze namazının kılınacağı camiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, şehidin babası Ramazan Bozlağan ile el ele geldi.Törene 6 aylık bebeği Yağız Asaf ile katılan şehidin eşi Edanur ve şehidin annesi Fatma Bozlağan tabuta sarılarak ağladı.

bebek

Anne Bozlağan, "Sen beni üzmedin, Allah da seni üzmesin" diyerek gözyaşı döktü.
Milletvekili Böhürler, anneyi ve şehidin eşini teskin ederken, şehidin eşi ve annesi birbirlerine yaslanarak teselli buldu.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Bozlağan'ın naaşı, ilçeye bağlı Avlağa Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.

Pendik'te 19 yaşındaki Ahmet Güler otomobiliyle TIR'ın altına girdi Pendik'te 19 yaşındaki Ahmet Güler otomobiliyle TIR'ın altına girdi

şehit-1

Törene katılan Bakan Yerlikaya yaptığı paylaşımda, "Bakanlığımıza yönelik hain terör saldırısı girişiminde bulunan teröristlerin Kayseri’de şehit ettiği Mikail Bozlağan kardeşimizi ebedi yolculuğuna uğurladık. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine, yakınlarına ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Şehidimizin makamı âli olsun" ifadesini kullandı.

Ankara'daki saldırıda kullanılan aracın sahibi Mikail Bozlağan'ın gasbedilerek öldürülmesi sonrası ailesi taziyeleri kabul etmeye başladı. Amca, Bahri Bozlağan yeğeninin vatanına, milletine sadık bir insan olduğunu söyledi.

Mikail Bozlağan ile ilgili detaylar 
Amcası Ragıp Bozlağan, veteriner Mikail Bozlağan'ın Adana sınırına bir tedaviye beraber gideceği arkadaşının Mikail'e ulaşamaması üzerine ailesini aradığını ve babasının da bulmak için yola çıktığını dile getirerek, "Babası yolda ıslaklık görmüş, yağmur filan yağmıyordu, şüphelenmiş çünkü çocuk daha önceden oralarda ufak bir kaza geçirmişti, kışın arabanın kaymasından dolayı. Babası hemen durmuş, arabayı aramış, bulamamış. Çocuğun orada hem kafasına sıkmışlar hem sert bir cisimle kafasına vurmuşlar. Vardığımızda zaten vefat etmişti." şeklinde konuştu.

Veteriner Mikail Bozlağan'ın, 2 yıl önce evlendiği, 6 ay önce de baba olduğu ortaya çıktı. Bozlağan'ın, dün akşam Tomarza ilçesi ve çevre mahallelerde hasta hayvan kontolü için yola çıktığı öğrenildi. Ayrıca, Bozlağan bir başka veteriner arkadaşı ile oradaki işlerinin bitirmesinin ardından Adana sınırında başka bir hasta hayvan için yola çıkacakları bildirildi.


Saldırı öncesi aracı gasbedilip öldürülen Mikail Bozlağan'ın, 2005 yılında, 6 yaşında olduğu dönemde, Kayseri’nin Develi ilçesinde mantar toplamak isterken, kuzeni ile yollarını kaybederek, 4 gün sonra Adana’nın Feke ilçesinde bulundukları ortaya çıktı. Bu olayda Mikail Bozlağan'ın kuzeni Hasan Bozlağan'ın ölü bulunduğu, Bozlağan'ın ise sağ olarak kurtarıldığı öğrenildi.
 

Editör: Nehir Durdağı