Önümüzdeki hafta dünyanın belki de en büyük yayıncılık teknolojileri fuarı IBC2019’u yerinde takip etmek üzere Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da olacağım. Fuarla ilgili detaylı haberimi önümüzdeki Pazartesi yine bu sayfadan okuyabilirsiniz. Ancak öncesinde de kısa bir bilgilendirme yapmakta fayda var.

Yayıncılık teknolojileri denildiğinde aslında çok geniş bir ürün gurubundan bahsediyoruz. Uydu teknolojilerinden ekranlara, dijital yayıncılıktan bu dijital yayınların depolanıp saklanacağı depolama teknolojilerine kadar geniş bir alan bu. Bu alandan faaliyet gösteren şirketlerden bir tanesi olan SES de yeni çözümüyle yayıncıların ve içerik hakları sahiplerinin, IP üzerinden canlı yayın akışındaki kritik bir sorun olan ekran gecikmesini ortadan kaldırmalarına yardımcı olacak ürünlerini tanıtacak.

SES’in, IBC2019 fuarında sergileyeceği en yeni çözümü, gelişmiş canlı görüntüleme deneyimleri yaratmak için OTT platformlarına IP sinyallerini uydu kadar hızlı bir şekilde ulaştırarak OTT ve uydu yayınlarını senkronize ediyor. ‘Uydu ve OTT uyumlu’ olarak adlandırılan yeni çözüm, yayıncılara, TV yayınları ve OTT servisleri arasındaki gecikmeyi ortadan kaldırarak, herhangi bir ekranı veya hatta birden fazla ekranı görüntüleyen izleyicilere daha tutarlı bir deneyim sunma gücü veriyor.

İşte tüm bu yeni teknolojiler daha fazlasını haftaya sizleri yine buradan aktaracağız.

İyi bir hafta geçirmeniz dileğiyle...