CNN Türk'ten gazeteci Hande Fırat, Litvanya'daki NATO Zirvesi'ni takip ederken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'le selfie çekim yaptı.

Fırat, Hürriyet'teki bir köşe yazısında Miçotakis ile çekildiği fotoğrafa ilişkin, "Toplantı sonrasında Yunanistan Başbakanı Miçotakis’le karşılaştım. Zirvenin anısına fotoğraf çektirirken, Erdoğan’la yaptıkları görüşmeyi de sormayı ihmal etmedim. Miçotakis de Ankara’dan yapılan açıklamalara benzer bir yorumda bulundu ve 'Görüşmede ambiyans çok iyiydi' dedi" ifadelerini kullandı.

Ancak bu fotoğraf ortaya çıkınca Yunanistan'da adeta yer yerinden oynadı.

Atina merkezli Greek City Times tarafından yapılan haberde, Hande Fırat'ın bir yıl önce Yunanistan ile ilgili sarf ettiği sözleri gündeme getirildi. 

Greek City Times, "Türk gazeteci Hande Fırat 2022'de 'Yunan adalarına gitmeyin' demişti, ancak bu yıl Miçotakis ile selfie çekti. Etkileyici bir 180 derece dönüş" diye yazarak fotoğrafa tepki gösterdi.

Hande Fırat, Haziran 2022'de CNN Türk'te katıldığı bir canlı yayın programında, Türk vatandaşlara Yunanistan'da tatil yapmamaları çağrısında bulunarak, adaların "askerileştirildiğini" söylemişti.

Fırat, "Sevgili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu adalara gidiyorsunuz. Bakın bu adaları silahlandırdılar. Türkiye ile de uğraşıyorlar. En azından bu sene paranızı Türkiye’de harcayın, bunlara harcamayın. Şu Türkler adalara gitmesin bakayım. Çok ciddi para bırakıyorlar. Yunanlılar 'Türkler gelsin' diye ağlıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Grlyrtts