OYUN sektöründe her geçen gün kendini bir adım öne taşıyan Türkiye, yapılan yeni girişimler, mobil oyun türlerinin popülerliği, espor etkinlikleri ve espor yatırımları ile büyümeye devam ediyor. Mobil oyunların artışı evde, metroda, vapurda kısacası baktığımız her yerde net bir şekilde görülüyor. Gencinden yaşlısına herkes için uygun mobil oyun mevcut.

Geçtiğimiz hafta bir bilgilendirme dosyası paylaşan Gaming in Turkey Oyun ve Espor Ajansı Kurucusu Ozan Aydemir, 2018 Türkiye oyun sektörü raporunu açıkladı. Aydemir raporda, sektörün sadece yabancı yatırımcılarla değil, ihracat, espor, marka yatırımları ve oyun geliştirme ile büyüdüğünü belirtti.

Türkiye dünyada 18’inci sırada yer alıyor

Son yıllarda espor ve mobil oyunların da iyice devreye girmesi ile beraber, 2018 yılında oyun sektörünün hacmi 135 milyar dolara yükseldi. Listenin zirvesinde Çin yer alıyor. Buradaki dikkat çekici unsur mobil oyunların oynanma oranının yüzde 50’ye yaklaşması. Türkiye 850 milyon dolar pazar payı büyüklüğü ile dünyada 18’inci sırada yer alıyor. Türkiye’nin online oyun gelir büyümesinin 2018 yılında yüzde 7,1 iken 2019 yılında ise yüzde 8,1’e yükselmesi bekleniyor.

TESFED’ten oyun sektörüne tam destek

TESFED (Türkiye Espor Federasyonu), Türkiye’nin espor’da öncü olmasını sağlamak için hem Türkiye’de hem de yurt dışında birçok proje gelişimine katkı sağlıyor. Espor oyuncularının kariyerleri genellikle 25-30’lu yaşlara geldiğinde sona eriyor. TESFED, emeğini ve gücünü espora vermiş sporculara kariyerlerine devam edebilmeleri için projeler geliştirmeyi hedefliyor. Sektörde yönetici ve koçluk görevini yürüterek Türkiye’ye yatırım yapmak üzere küresel oyun şirketleri ile sürekli temas halinde olarak oyun sektörü için yararlı çalışmalar sunmayı planlıyorlar.

Ülke olarak teknoloji alanında kaçırdığımız birçok trenden sonra umarım espor konusunda biraz daha uyanık oluruz.

İyi haftalar...