Deloitte’un bu yıl 18.’sini hazırladığı global “Teknoloji Medya ve Telekomünikasyon Öngörüleri Raporu” açıklandı

HER yıl ilgiyle karşılanan rapora göre, 2019 yılında akıllı hoparlörlerin 7 milyar dolarlık pazar elde ederek, bağlantılı cihaz alanında yılın en hızlı gelişen teknolojisi olacağı öngörülüyor.

Akıllı hoparlör pazarında yüzde 63’lük artış

Rapora göre, ortalama 43 dolarlık birim satış fiyatıyla 164 milyon adet satılan akıllı hoparlörün toplam pazar gelirinin, 2018 yılına kıyasla yüzde 63’lük artışla 4,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Ses algılama teknolojisi gelişimine devam ederken; sektörün tam büyüme potansiyeline ulaşabilmesi için bazı engelleri de aşması gerekecek.

Yapay zekânın önlenemez yükselişi

Deloitte’a göre; bulut tabanlı yapay zekâ yazılımları ve hizmetlerinin kullanımı hızlanacak. Yapay zekâ kullanan firmaların yüzde 70’i bulut tabanlı kurumsal yazılımlarıyla yapay zekâ olanaklarına sahip olurken; yüzde 65’i de bulut destekli geliştirme hizmetleri sayesinde yapay zekâ uygulamaları yapılabilecek.

Sahne 5G’nin

Raporda, halihazırda 72 operatörün test aşamasında olduğu belirtilirken; 2019 yılında 25 operatörün 5G hizmeti sunmaya başlayacağının ve 2020 yılında da bu sayının 2 katına ulaşacağının altı çiziliyor.

-------------

Tak çalıştır, unut gitsin

TÜRKİYE’DE mini bilgisayarların kullanılmasında öncülük eden ve bu alanda en çok modele sahip olan Technopc, yeni teknoloji harikası, 8’inci nesil Intel Core işlemcili Mini PC’si H385 modelini satışa sundu.

-------------

n11pro ile bayi yönetimi dijitalleşiyor

ŞİRKETLER için toptan alışveriş platformu n11pro üretici ve tedarikçi firmaların bayi yönetimini dijitalleştiriyor.

-------------

2019’da KOBİ’lerin önünü açacak tek yol: E-ihracat

ÜLKEMİZDE 2,5 milyon’dan fazla kayıtlı KOBİ olduğunu belirten Türkiye’nin E-İhracat Uzmanı B2CDirect’in CEO’su Yusuf İbili, “Kayıtlı KOBİ’lerin 65 bini E-ihracat yapıyor ve bu KOBİ’lerin 900.000’i de potansiyel ihracatçı. Türkiye, dünya genelinde bugüne dek 157 milyar dolar değerinde gönderi yaptı. 2019’da KOBİ’lerin önünü açacak tek yolun E-ihracat olduğunu düşünüyoruz” diyor.

KOBİ’ler perakendenin yüzde 99’unu, istihdamın yüzde 80’ini oluşturuyor

Mevcut oyuncuların yeni pazarlara girmesi ve ihracatçı KOBİ sayısının artırılmasının Türkiye’nin 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 milyar dolara ulaşmasında büyük etken olacağını ve bu hedefin gerçekleşmesinde E-ihracatın öneminin büyük olduğunu vurgulayan Yusuf İbili, “Türkiye’de E-ihracatın istenen seviyeye gelebilmesi için KOBİ’lerin sektöre katılım oranlarının daha da artırılması gerekmekte.Perakendenin yüzde 99’unu ve sektördeki istihdamın yüzde 80’ini oluşturan KOBİ’lerin E-ticaretten aldığı pay giderek artıyor, bu payın yükselmesi için KOBİ’lerin dijital dönüşüm içine girmesi gerekiyor” dedi.

------------

Hitit 2018’de de dünyayı uçurdu

2018 yılında büyüme ivmesini devam ettiren Hitit Avrupa, Asya, Ortadoğu ve Afrika’da 16 ülkeden 23 havayolu firmasına sunduğu yazılım çözümleri ile 160 havayolunda 65 milyonun üzerinde 16.00 Kurtlar Vadisi Pusu 18.30 Beyaz Ana Haber 19.30 Korkak Robert Ford’un Jesse James Suikastı yolcunun seyahat etmesini sağladı.

------------

PGI küresel tecrübesini Türkiye’ye taşıyor

UÇTAN uca teknoloji çözümleri alanındaki küresel tecrübesini Türkiye’deki şirketlerin hizmetine sunan PGI, sektörün tecrübeli isimlerini transfer ederek başladığı 2019 yılında yeni sektörlerde büyümeyi hedefliyor.