DELOİTTE teknoloji trendleri raporu ‘2019 Teknoloji Trendleri: Dijital sınırların ötesinde’ adıyla yayınlandı. Rapor, teknolojik güçler ile yeni teknolojilerin yakınsamasının endüstrilerdeki yıkıcı etkisini araştırıyor. Bu yeni teknolojiler; gelişmiş ağları, sunucusuz bilgisayarları akıllı ara yüz ve dijital deneyimleri içerirken, bilişsel ve bulut teknolojilerini de içeren teknolojik güçleri kapsıyor. Deloitte, 10 yıl önce, akıllı telefonlar ve mobil uygulamalar yoğun şekilde tüketicilerin ilgisini çekmeye başladığında ve ‘Bulut Bilişim’ ve ‘Nesnelerin Interneti’ gibi teknolojiler ortaya çıktığında ‘Teknoloji Trendleri Raporu’nun ilkini yayınlamıştı. Deloitte, dijital çağın ortaya çıkardığı gelişmeleri, şirketleri yeniden tanımlayan teknolojinin değişen rolünü ve bu alanda hali hazırda çeşitlenerek artan trendleri çok daha uzun zamandır takip ediyor. Bazı şirketler, Deloitte’un 2010’da ortaya koyduğu trendleri yeni keşfetmeye başlarken bazıları ise hızlı bir şekilde bu konuda gelişim gösteriyor.

Şirketler gelişmeleri sezmeli

Deloitte Türkiye Ortağı ve Teknoloji Lideri Gökhan Arıksoy; “2010 yılında yayınlanan ilk versiyonundan itibaren Teknoloji Trendleri raporu akıl almaz hızla gelişen teknolojik inovasyonları araştırıyor. 10 yıl önce şirketler yeni gelişmekte olan bu teknolojileri benimseyerek rekabet avantajı elde edebiliyordu. Ancak bu reaktif yaklaşım artık yeterli değil. Rekabette birinciliği korumak için şirketler metodolojik olarak yeni inovasyonları ve hatta olasılıkları sezmeli. Teknoloji yalnızca etkin bir işlev değil, günümüzün evrensel dilidir. Değişimin hızı arttıkça, teknoloji artık iş stratejisine öncülük ediyor. Özetle; teknoloji trendleri, işletmelerin neler başarabileceğini yeniden tanımlamak için, CIO, CDO, CFO, CEO, tüm yönetim ekibi ve toplantı gündemlerine taşınıyor. Bu yılki rapor akıllı ara yüzlerin olduğu fakat sunucuların olmadığı en son teknolojik gelişmelerin yanı sıra teknolojik gelişmelerin bel kemiğini oluşturan 9 makro trende odaklanarak okuyucuları dijital teknolojilerin sınırlarının ötesine götürüyor” dedi.

Mikro Drive ile veriler güvende

MİKRO Yazılım’ın yeni ürünü Mikro Drive ile kurumlar verilerini bulut ortamında kolayca yedekleyebilecek ve güvende iş yapmanın konforunu yaşayacak.

GM 8’e Android 9 Pie güncellemesi

GENERAL Mobile, Android 9 Pie güncellemesini 2018’in en çok tercih edilen modellerinden biri olan GM 8 ile kullanıcılarına sunmaya başladı.