İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,7590 %0.06
55,1696 %0.05
6.788,85 %1.26
63.457,47 %-0.49
Ortadoğu Gazetesi 3. SAYFA Muğla'da rafting kazası: 14 çocuk hayatını kaybetti

Muğla'da rafting kazası: 14 çocuk hayatını kaybetti

Dalaman'da ailesiyle rafting yapan 14 yaşındaki T.E.K., botun devrilmesi sonucu suya düştü. Hastaneye kaldırılan çocuk hayatını kaybetti.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Muğla'nın Dalaman ilçesinde ailesiyle birlikte rafting yapan 14 yaşındaki T.E.K., bulunduğu botun devrilmesi sonucu suya düştü. İddiaya göre ayağı taşların arasına sıkışarak bir süre su altında kalan çocuk, kaldırıldığı Dalaman Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Dalaman'da Rafting Botu Devrildi

Olay, Muğla'nın Dalaman ilçesine bağlı Gürleyk Mahallesi'nde meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, tatil amacıyla ailesiyle birlikte bölgeye gelen 14 yaşındaki T.E.K., ailesinin de bulunduğu botla rafting yapmaya başladı.

Rafting sırasında botun devrilmesi üzerine T.E.K. suya düştü. Çocuğun ailesinin de aynı botta bulunduğu belirtildi.

Suya Düşen Çocuğun Ayağı Taşlara Sıkıştı

İddiaya göre, botun devrilmesinin ardından suya düşen T.E.K.'nin ayağı taşların arasına sıkıştı. Bu nedenle bir süre su altında kalan çocuğu kurtarmak için aynı bottaki aile bireyleri ile rafting firması görevlisi müdahale etti.

Sudan çıkarılan 14 yaşındaki çocuğa ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Olayın bildirilmesinin ardından bölgeye 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi.

Hastanede Hayatını Kaybetti

Sağlık ekipleri tarafından Dalaman Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan T.E.K. tedavi altına alındı.

Doktorların yaptığı tüm müdahalelere rağmen 14 yaşındaki çocuk kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Jandarma Soruşturma Başlattı

Dalaman İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, rafting sırasında meydana gelen olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlattı.

T.E.K.'nin cenazesinin kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.