Kendisini demokrasi dağıtan ülke olarak görüp, dünyaya demokrasi ihraç ettiğini zanneden Amerika’nın ne kadar demokrasiye ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. 

Bundan sonra kendisi ‘demokrasi ihraç edeceğim’ diyemez, ama herhangi Ortadoğu veya Afrika ülkesi belki ABD’ye demokrasi ihraç etme iddiasında olabilir.

Amerika Kongre Binası’ndaki senatörlerin hepsinin korkakça masaların altına saklanmış halleri, depremden korunuyor görüntüsü verdi. 

Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminde, TBMM üzerine F-16’dan atılan bombalara rağmen, Gazi Meclisin Milletvekilleri meclisi asla terk etmeyerek, “Bizim burada yapacağımız şey, burada ölmektir. Milletin yargısında hesap verecekler. Bomba da atsanız buradayız. Ne yaparsanız yapın buradayız. Sizi yargının önüne çıkaracağız, millete hesap vermenizi sağlayacağız” diyerek vatansever, cesur Türk milletvekilleri hain darbecilere Meclis’ten meydan okumuştu.

Birazcık cesaretiniz ve vatan sevginiz, azıcık yüreğiniz olsaydı da bizimkileri örnek alsaydınız. Kendini demokrat sanan korkak Amerika’ya bu ders olsun!
 
Amerika’nın bilinenin aksine aslanlığı falan kalmadı, dişleri dökülmüş durumda,  kalan bir dişi gösterip ”ben hala varım” diyormuş halini de 6 Ocak’ta görmüş olduk.

Başkanlığı tescil edilen Biden, Kongre binasının basılması üzerine, “Bu bir kalkışmadır” dedi. Aynı  Biden, 252 kişinin şehit olduğu 15 Temmuz darbe girişiminden uzun bir süre sonra Türkiye’yi ziyaret ettiğinde “İnternet oyunu zannettik” demişti. Bu ifade ikiyüzlülüğün samimiyetsizliğin daniskasıdır. 

Türkiye’ye karşı yapılan tüm darbelerin içinde ol, bizdeki darbeleri teşvik et, 27 Mayıs’ı, 12 Mart’ı, 12 Eylül’ü, 15 Temmuz’u yaptır; hem de dönüp bize demokrasi dersi vermeye kalkış. 

ABD’de yaşanan kalkışma üzerine Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı demokrasi çağrısı yaptı ya, artık ölsek de gam yemeyiz.

Ülkemizde ekrana çıkan birçok konunun uzmanı, “yaşananlardan dolayı yargılanmalıdır” diyerek yorum yaptılar. Yorumcular yaşanan olaylardan Donald Trump'ı sorumlu tutarak, yargılanması gerektiğini özelikle vurguladılar.

Ancak, ülkemizin aydınları Amerika’daki kalkışmaya karşı gösterdikleri duyarlılığı, ülkemizdeki darbe, terör örgütleri veya ülkeye karşı terör faaliyetlerinde bulunanlara aynı şekilde göstermediler. Çünkü darbeye ve teröre maruz kalan Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’dı.  
Joe Biden’dan demokrasi dilenen, Amerika’daki kalkışma için yargılanma talep eden bizim yerliler ve siyasilerimiz, ülkemizde 6-8 Ekim olaylarında halkı sokağa çağırarak, ülkemizin 53 vatan evladının katledilmesine sebep olan terör örgütü yandaşı katil Demirtaş’ın yargılanmasına karşı aynı duyarlılığı ve hassasiyeti gösterip “yargılansın” diyemediler.
Aksine, “Demirtaş niçin cezaevinde, neden yargılanıyor haberi olan var mı” gibi saçma sözlerle suçsuzluğunu ilan etmeye çalıştılar.
Neden bunu yapıyorlar?
Bu açıklamaları yapanların yolu ve taşıdıkları kan grubu, Demirtaş ve Demirtaş'ı destekleyen terör örgütü ile aynı olduğundan. 

Amerika Başkanlığı kesinleşen Joe Biden’dan “Ülkemize demokrasi getir” beklentileri hala devam edecek mi? 
Bekleyip görmek gerek!