05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi BİLİM-TEKNOLOJİ Yerli Otomobilin Dikiz Aynaları Neden Yok?

Yerli Otomobilin Dikiz Aynaları Neden Yok?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın resmi twitter hesabında paylaştığı yerli otomobil fotoğrafı yankı uyandırmaya devam ediyor. 27 Aralık'ta Gebze'de tanıtılacak elektrikli yerli otomobilin daha önce paylaşılan fotoğraflarında yan aynalarının olmaması dikkat çekiyordu. Birçok vatandaş bu konuya farklı yorumlar getirirken işin aslı çok başka çıktı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın resmi twitter hesabında paylaştığı yerli otomobil fotoğrafı yankı uyandırmaya devam ediyor. 27 Aralık'ta Gebze'de tanıtılacak elektrikli yerli otomobilin daha önce paylaşılan fotoğraflarında yan aynalarının olmaması dikkat çekiyordu. Birçok vatandaş bu konuya farklı yorumlar getirirken işin aslı çok başka çıktı

Tam elektrikli SUV tipi yerli otomobil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla ilk kez 27 Aralık'ta tanıtılacak. Tanıtım yapılmadan önce Bakan Varank'ın sosyal medyaya koyduğu brandalı aracın teknik özellikleri de gündeme gelmeye başladı. 

TOGG’un yerli otomobilin tasarımı için İtalya merkezli Pininfarina şirketiyle anlaştığı detayı ortaya çıkmıştı. TOGG, bu bilgiyi resmi olarak doğrulamadı. Paylaşılan ilk fotoğraflardaki detaylar ise Pininfarina’nın tasarımı olan bazı konsept SUV modelleriyle büyük benzerliklere sahip. Örneğin yan aynaların olmaması detayı gibi. 

Yerli Otomobilin İsmi Belli Oldu Mu? Yerli Otomobil Özellikleri Neler?

K350 MODELİYLE BENZERLİK TAŞIYOR

Örtünün dışına yansıyan çizgiler, yerli otomobilin K350 modeline çok çok benzediğini geçtiğimiz hafta sizlere açıklamıştık. Bu görüntülerdeki bir diğer önemli nokta ise yan aynaları. Pininfarina K350’nin alışılagelmiş aynalar yerine iki ince ve uzun çıkıntıya sahip olduğunu görüyoruz. 
Bu çıkıntıların ucunda ise ayna yerine kullanılacak kameralar bulunuyor. Yerli otomobilin fotoğrafında ise kameraların bulunduğu branda bölümünün çoğu boş ve büyük ihtimalle içerisinde K350 gibi kamera çıkıntıları var. Bir başka deyişle yerli otomobil, yan aynalara değil, yan ayna kameralarına sahip olacak. 

Ayna yerine kamera kullanılması bizi bir sonuca daha götürüyor. Söz konusu kameralardan gelecek görüntüler, aracın içinde sürücüye sunulacak. Bunun için de sürüş esnasında konforu bozmayacak şekilde konumlandırılmış ekranlara ihtiyaç var. Sürüş alışkanlıklarını etkilememek adına bu ekranlar, çoğu benzer tasarımda ön kapıların içerisine yada torpidonun iki yanına montajlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *