Türkiye’de bilişim sektörünün büyüklüğü 25 milyar dolara ulaşırken, bunun yaklaşık 16 milyar liralık bölümü yazılıma ayrılıyor

TÜRKIYE’DE bilişim sektörünün büyüklüğü 25 milyar dolara ulaşırken, bunun yaklaşık 16 milyar liralık bölümü yazılıma ayrılıyor.

Bilişimin Türkiye’de büyüyen bir pazar olduğunu ve önümüzdeki birkaç yılda katlanarak büyümesini beklediklerini ifade eden BeyazNet Teknik Koordinatörü Akgün Yardımcı, “Yurtdışına her yıl 2-3 milyar dolar lisans bedeli ödüyoruz. Özellikle yabancı yazılımlara alternatif üretmek konusunda biraz daha yol almamız gerekiyor ama; uluslararası ölçekte rekabet eden çok kıymetli yerli ve milli yazılımlarımız var. Özellikle siber güvenlik alanında son 4-5 yıl içerisinde gerçekten çok nitelikli ve rekabetçi yazılımlar geliştirildi. Bunların bir kısmı uluslararası pazarda kendilerine daha rahat yer bulabilmek için şirket merkezlerini yurtdışına taşıdılar. Ama hala üretim ve geliştirme ekiplerinin bir kısmı Türkiye’de. Önümüzde daha yol olsa da gidişatımız iyi diyebiliriz” dedi.

‘Özgür yazılım kavramıyla yeni tanışan bir toplumuz’

Türkiye’nin bilişim alanında yapması gerekenlerin neler olduğunu konusunda da düşüncelerini paylaşan Akgün Yardımcı, eksiklerin neler olduğuna ve nasıl tamamlanabileceği hususunda çözümlere de değindi.