Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.
Marmara genelinde büyük paniğe neden olan deprem öncesinde Android telefonlara gelen mesaj ise dikkat çekti.

Android Deprem Uyarıları Sistemi üzerinden gelen mesajda "Hafif sarsıntı bekleniyor. Yaklaşık 61,1 km uzaklıkta, ilk tahminlere göre 5.0 büyüklüğünde" ifadesi kullanıldı.Peki Android Deprem Uyarıları Sistemi nasıl kullanılır?

İşte en hızlı interneti olan ülkeler! Türkiye kaçıncı sırada? İşte en hızlı interneti olan ülkeler! Türkiye kaçıncı sırada?

Android işletim sistemine sahip telefonlarda "Android Deprem Uyarıları Sistemi" başlığıyla geçilen mesajda "Hafif sarsıntı bekleniyor. Yaklaşık 61,1 km uzaklıkta, ilk tahminlere göre 5.0 büyüklüğünde" ifadeleri yer aldı.
Deprem gerçekleştikten sonra telefonlara yeni bir mesaj daha geldiği görülürken, iletide "10:42 itibarıyla deprem oldu. Sarsıntıyı hissetmiş olabilirsiniz. Yaklaşık 61,1 km uzaklıkta, ilk tahminlere göre 5.0 büyüklüğünde. Daha fazla bilgi için dokunun" denildi.

Android deprem uyarı sistemi nasıl kurulur?
Android deprem uyarı sisteminde yararlanmak için kablosuz bağlantı veya veri bağlantısı açık olmalıdır. 
Bölgenizde meydana gelen tüm depremler için uyarı alamayabilirsiniz.

Bazen uyarı alabilir, ancak bulunduğunuz konumda bir deprem olduğunu hissetmeyebilirsiniz.
Uyarıyı sarsıntı başlamadan önce, sarsıntı sırasında veya sonrasında alabilirsiniz.
Bu özelliği kullanabilmek için ilk olarak telefonun 'AYARLAR' menüsüne gidilir.Konum>Gelişmiş>Deprem Uyarıları adımları takip edilerek deprem uyarı sistemi aktif hale getirilir.

telefon-2deprem-28deprem-27

Editör: Nehir Durdağı