Yeni dönemde, kişisel içerik kaliteli içerik olacak. Sadece ağ değil, kullanıcıya özel ‘kanal’lar temel ihtiyaç haline gelecek

Sosyal ihtiyaçlar doğrultusunda uygulamalar geliştiren PeerBie, yeni dijital dünyada ‘şans’ diye bir kavram olmayacak düşüncesinden yola çıkarak 2020 yılının dijital trendlerini masaya yatırdı.

26 - 27 Kasım 2019 tarihlerinde IEEE Istanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa ve Mühendislik Fakültesi bünyesinde düzenlenen Gelişen Teknoloji Günleri (GETEK) etkinliğinde konuşan PeerBie Kurucusu Semih Seçer, “2020 yılında sosyal medyadaki yoğun uygulama trafiği, kalabalık iletişim ve yönetilmesi gereken teknolojik araçların fazlalığı üç konuyu öne çıkarıyor: Bilginin bize özel olanına erişmek, bize uygun kanallar içerisinde hareket etmek ve bu sırada hayatımızı verimli yönetmek. Sosyal medya ve dijital medya tüketim alışkanlıklarımız her geçen gün yeni bir ivme kazanıyor. Hayatımızın bir parçası olan veya ilgi duyduğumuz her içeriği çok hızlı tüketiyor, ihtiyacımız doğrultusunda doğru içeriğe en hızlı şekilde ulaşmak için gayret gösteriyoruz. Burada önemli olan, kullanıcıların aradıkları içeriklere verimli ve hızlı bir biçimde ulaşabilmeleri. Yani veriyi kullanıcının kendi faydasına kullanmasını sağlamak” açıklamalarında bulunarak 2020’ye dair öngörülerini paylaştı. “Sosyal ağları ve kalabalıkları sevsek de, içinde bulunduğumuz sosyal ağlar günün sonunda birebir iletişim ve etkileşime dönüştükçe bizim için verimli olarak kabul ediliyor. Özelleştirilmiş ağlar ve onun alt birimleri olan kanallar kullanıcıların ‘özel’leştirilmiş iletişim ihtiyacını karşılayacak. PeerBie ile de bu sebeple kendi ‘mesajlaşma modülümüze’ yatırım yapıyoruz” diyerek artık kullanıcıların öğrenci, çalışan, çalışmayan fark etmeksizin kendi hayatındaki doğru kanallarda yer alma ihtiyacının artacağını ortaya koydu.