05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Kassam Tugayları esir aldıkları 2 İsrailli yaşlı kadını serbest bıraktı

Kassam Tugayları esir aldıkları 2 İsrailli yaşlı kadını serbest bıraktı

Kassam Tugaylarının serbest bıraktığı İsrailli 2 esir, Mısır'da. İsrailli yetkililerin 2 kadın esiri almak için Mısır'a gittiği bildirildi

KUDÜS (AA) - Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının, serbest bıraktığı İsrailli esirlerin, Refah Sınır Kapısı'nda Mısır'a teslim edildiği bildirildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesinden yapılan açıklamada, Kızılhaç yetkilileri, 2 İsrailli esirin serbest bırakılmasında rol aldıkları belirtildi.

Savaşan taraflar arasındaki "tarafsızlığının" bunu sağladığını vurgulanan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki diğer esirleri ziyaret etmeye ve bırakılmalarını sağlamaya hazır olunduğu kaydedildi.

Mısır televizyonu da Refah Sınır Kapısı'ndan ülkeye getirilen 2 İsrailli yaşlı kadının görüntülerini yayınladı.

İsrail basınındaki haberlerde de İsrailli yetkililerin serbest bırakılanları almak için yola çıktığı bildirildi.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda, daha önce esir alınan Nurit Yitzhak ve Yocheved Lifshitz isimli iki sivilin "tek taraflı" serbest bırakıldığı duyurulmuştu.

Kassam Tugayları, esirlerin serbest bırakılması için İsrail'e koyduğu şartları Tel Aviv'in ihlal etmesine rağmen, "insani ve sağlık gerekçeleriyle" 2 sivili serbest bıraktıklarını açıklamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *