İstanbul
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,2814 %0.04
56,0123 %-0.18
6.804,35 %-1.40
78.123,43 %-0.50
Ortadoğu Gazetesi DÜNYA Mark Zuckerberg İrlanda’da tarihi kale satın aldı: Değeri 30 milyon avroya kadar çıkıyor

Mark Zuckerberg İrlanda’da tarihi kale satın aldı: Değeri 30 milyon avroya kadar çıkıyor

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, İrlanda’nın Waterford bölgesinde bulunan 19. yüzyıldan kalma Strancally Kalesi’ni satın aldı. Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan’ın aldığı yaklaşık 440 dönümlük arazi üzerindeki tarihi mülkün değerinin 20 ila 30 milyon avro arasında olduğu tahmin ediliyor.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Meta Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg'in İrlanda'da tarihi bir mülk satın aldığı bildirildi. Zuckerberg'in yeni yatırımı, ülkenin Waterford bölgesinde bulunan ve geçmişi 19. yüzyıla uzanan Strancally Kalesi oldu. 

Zuckerberg ve ailesi İrlanda'da zaman geçirecek

Meta Sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, Zuckerberg ve ailesinin tarihi mülkün bakımını sürdürmekten memnuniyet duyduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca ailenin, Meta'nın uluslararası merkezinin de bulunduğu İrlanda'da zaman geçirmekten mutluluk duyduğu ifade edildi. 

Kalenin değeri 30 milyon avroya kadar çıkıyor

Mark Zuckerberg ve eşi Priscilla Chan tarafından satın alınan Strancally Kalesi, yaklaşık 440 dönümlük geniş bir arazi üzerinde yer alıyor. Tarihi mülkün değerinin 20 milyon ile 30 milyon avro arasında olduğu tahmin ediliyor. 

1830'lu yıllarda inşa edildi

Yaklaşık 1830 yılında inşa edilen Strancally Kalesi, İrlanda'nın güneydoğusundaki Waterford bölgesinde bulunuyor. Blackwater Nehri'ne bakan tarihi yapı daha önce kapsamlı bir restorasyondan geçirildi. Zuckerberg'in satın alma işlemi, İrlanda'daki tarihi mülklerin varlıklı yabancı yatırımcılar tarafından alınmasına ilişkin tartışmaları da yeniden gündeme taşıdı. 

Kalenin geçmişiyle ilgili ürkütücü efsane

Strancally Kalesi'nin bulunduğu bölgeyle ilgili geçmişten günümüze ulaşan dikkat çekici bir efsane de bulunuyor. Mevcut yapının yaklaşık 3 kilometre uzağındaki eski Strancally Castle bölgesinin geçmişte "cinayet çukuru" olarak anılan ve insanları tuzağa düşürmek amacıyla kullanıldığı iddia edilen bir düzenekle ilişkilendirildiği aktarılıyor. 

İngiliz yazar William Howitt'in 1847'de yayımlanan eserinde aktardığı anlatıya göre şatoya kandırılarak getirilen kişilerin el ve ayaklarının bağlandığı ve bir boşluktan aşağı sarkıtıldığı öne sürülüyordu. Ancak Howitt, söz konusu hikayenin bölgedeki köylüler tarafından aktarılan bir efsane olduğunu ve kendisinin de bu anlatıya inanmadığını özellikle belirtmişti.