Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul mitinginde bir video izlettirmişti. Videoda Kemal Kılıçdaroğlu'nun reklam filminde PKK'lılar da görünüyordu. Videonun montaj olduğu ortaya çıkmıştı.

Erdoğan, TRT'de katıldığı programda bu videolar için TRT’de “Kılıçdaroğlu’nun Kandil’dekilerle video çekimleri var; ama montaj, ama şu, ama bu” diye konuştu. 

Bu sözlere CHP'den peş peşe tepki geldi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımda “Montajcı sahtekar. Ben iftiraya uğramaktan yoruldum, bu bana iftira atmaktan yorulmadı. Sen kimin temiz olduğunu, kimin kirli olduğunu herkese göster ya Rabbi. Amin!” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter hesabındaki paylaşımda “Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan, mitinglerde millete gerçek gibi gösterdiği Kemal Kılıçdaroğlu videosunun montaj olduğunu canlı yayında itiraf etti. Bir Müslümana asla yakışmayan bu iftira ve kumpas kampanyası ayaklarına dolandı. Montaja, iftiraya ve kumpasa bu milletin ahlakı, vicdanı ve feraseti geçit vermeyecek” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Erdoğan'a sosyal medya hesabından tepki göstererek “Dünya siyaset tarihinin en büyük yalanını devlet televizyonunda utanmadan sahiplenen kişiden cumhurbaşkanı olmaz. Suç üstü yakalandın Tayyip Bey! Seçim kazanabilmek için bu kadar adice bir kumpasa alçakça bir yalana sarılacak kadar acizsen sen bir zavallısın…” ifadelerini kullandı.

Editör: Grlyrtts