Vatan haini, vatanının milletinin yüksek menfaatlerini hiçe sayarak, devletinin aleyhine dış güçlerle iş gören kişilerdir. Bu kişiler vatan hainliğini yerli veya yabancı işbirlikçileri elleriyle yapıldığı gerçeği açıktır.

Bu hainler; beyinlerini, ruhlarını hayallerini gençlerin geleceğini ülkesinin menfaatlerini hiçe sayarak, ülkesinin aleyhine, kötülüğüne ne varsa sadece şahsi istikbal ve kişisel çıkarları için, ülkenin helaline alçakça saldırıp iç ve dış işbirlikçileriyle hareket ederek, sözde yerli, milli ama gerçekte, vatanın parçalanması zihniyetinde olanlardır.

Ülkemizin güçlenmesini istemeyen, güçlü Türkiye’ den rahatsız olan dış güçler, ülkemizi geçmişinde olduğu gibi, hizaya sokmaya emir alan, aldığı emir ve talimatları harfiyen uygulayan, bir emir kulu yapısına getirmek için, her türlü yolu yordamı deneyerek, buna hazır ve meyilli olduklarını bildikleri, içerdeki hainleri her zaman kullanmayı iyi bilmişlerdir.

Bunlar öyle çalışıyorlar ki, ülke içindeki Sosyal Toplum Kuruluşları içine gizlenen, belli gruplarla birlikte, her türlü alçaklığı ve işbirliğini yapmaktan asla vazgeçmiyorlar.

Bilmelidirler ki; Şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz toprak üzerinde yaşayan milletimizin, bu alçaklara geçmişte olduğu gibi, hiçbir zaman bu fırsatı kanları ve canları pahasın asla vermeyeceklerdir.

Şairimiz Mehmed Akif Ersoy ;

Arkadaş! Yurdumu alçakları uğratma sakın;

Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın.

Bu hainler, bazen kendilerinin ikinci yüzlerini ve gerçek niyetlerini gizleyerek, Niyeti hasbi vatan sevgisi ve ülkenin parçalanması amacını taşımayan, bazı kişiler ve grupları da, kendi, kin, nefret ve kişisel menfaat sağlamak pahasına, halk tarafından daha çok sevilen, halk nezdinde muteber görülen bir grubu veya siyasi gücü devirmek için, her türlü ihaneti birlikte yapma gayreti içinde bulunabiliyorlar.

Son günlerde yaşadığım siyasi ortamda, bu millet her türlü hainliğe ve hainlere çok denk geliyoruz.

Ülkeyi yöneten lider gitsin de, ülkenin başına kim gelirse gelsin.

Bu iktidar gitsin de ister yabancı, ister dışa bağımlı boyunduruk altına girmiş kim gelirse gelsin.

Tayyip gitsinde ne olursa olursun, kim gelirse gelsin.

Diyen bir zihniyet ve vatan hainliği damgası yiyen birçok oluşum ve bu amaçla faaliyet gösteren kişiler tanıdık ve gördük, ömrümüz yeterse gelecekte de görmeye devam edeceğiz.

MERHAMETE LAYIK OLMAYAN VATAN HAİNLERİDİR

İnsanlar günahlara kendi rızalarıyla ve severek girer, bununla da yetinmeyip başkalarını o pis emellerinin içine çekmeye çalışırlar.

Bunlar merhamete layık olmayan vatan hainleridir.

Zarara rızasıyla girene de inancımız gereği merhamet edilmez.

Ülkenin bütünlüğü, milletin refahı adaletin tatbiki hukukun işlemesi beşeri münasebetlerin geliştirilmesi ve korunması hayatın muhafazası için hain/canilerin cezalandırılması şarttır.

Türkiye, 15 Temmuz  hain darbe girişimine sahne oldu, 251 vatandaşın şehit olduğu, 2 bin 194 kişinin de yaralanarak gazi olduğu darbe girişiminde Cumhurbaşkanlığı, Meclis gibi önemli kamu kurumları bombalayan, TRT işgal eden, bu hainlere merhamette vatana ihanettir.

Bu hain tutum içinde bulunanlara, adalet gereğini yapar ve yapmakladır.

Bu alçaklığa asla ama asla merhamet edilemez. Emperyalistler biliyorlar ki; Memleketimizde haddinden fazla hain var bitmedi, bitmezde. Bize düşen bu hainlere karşı uyanık olmaktır.