R&M güvenli kablolama altyapısıyla havaalanının ilk bölümünde kurulu olan 115 bin bağlantıyla binlerce kamera, kart okuyucu ve veri merkezini birbirine bağladı

Dünyanın en gelişmiş ve güvenli tesislerinden gösterilen havaalanları bu şöhreti de en son ve güvenli BT sistemleri sayesinde kazanıyor. Bu alanda öncü çalışmaların çoğu, bu yıl faaliyete geçen İstanbul Büyük Havalimanı (IGA) tarafından yürütülüyor. Dünyadaki en büyük havalimanı olarak gösterilen İstanbul Havalimanı, R&M tarafından sağlanan bir ağa dayanan temel güvenlik, iletişim ve BT fonksiyonları ile de aynı zamanda dünyanın ilk dijital havalimanı unvanına da sahip.

R&M’in havacılık sektöründe geniş deneyime sahip olduğunun altını çizen İstanbul Havalimanı CIO’ su ve Genel Müdür Yardımcısı Ersin İnankul, “Projemizin ağ altyapısının sağlayıcısını belirlerken R&M’in sahip olduğu bu deneyim seçimimizde önemli bir rol oynadı. R&M’nin seçilmesindeki kilit faktörlerden diğeri, kabloların olağanüstü sinyal iletim performansını garanti altına alması ve on yıllar boyunca dış etkenlerden etkilenmeden bu performasını sürdürebileceği ön görüsüydü.

Projede R&M kablolama sisteminin kalitesi, gerçek zamanlı olarak 9.000 güvenlik kamerası ve 3 bin kart okuyucusunu, herhangi bir iletim girişimine veya kaybına karşı korunacaklarına güvenerek çalıştırmamızı sağladı. Ayrıca, havaalanında tam kapsamlı bir WLAN sağlayan 5.000 Wi-Fi erişim noktasını da birleştiriyoruz. O yüzden bu erişim noktalarının sorunsuz ve hatasız olması gerekiyor. Alanımızda kurulan kablolama altyapısı; aynı zamanda gümrük, güvenlik personeli ve polis gücünün de bilgi teknolojileri ile bağlantılı olmasını sağlıyor” dedi.