İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

Kısır, pişi ve mantıya dönüş

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

 

Deprem, sel, fırtına. Yandık ki, yandık. Aman bir de kar gelmese iyi olur. Fırsatçılara gün doğdu. Çanlar garibanlar için çalıyor. Fırtına demek, yağmur, sel demek, fırsat demektir. Sebzeler üzerinde manipülasyon yapmak demektir. Hatta tüm gıdalar için manipülasyon demektir. Marketçilerin, manavın, pazarcıların, halcilerin en sevdiği kelimelerdir bunlar. Fırsatı yakaladılar mı? Asla affetmezler. Çünkü fırsatçılık bu kesimin maalesef hücrelerinin en ücra köşesine kadar işlemiştir. Ellerine kalemi kağıdı alırlar, kafalarına göre zam yapıp fiyatları yükseltirler. Hiçbir güç onları durduramaz. Tabi bu işin mağduru da geçim sıkıntısı çeken dar gelirli aileler, emekliler ve asgari ücretle çalışan insanlarımız olur. 

 

SEBZELER ÇÜRÜYOR 

 

Sebze ve meyve reyonlarındaki yüksek zamlı fiyatlar, insanlarımızın alım iştahını da bitirdi. Manav, market, pazar tezgahlarının önünde insan çok, bakan çok, ama maalesef alan yok. 10 TL’ye ıspanağı, 28 TL’ye fasulyeyi, 16 TL’ye patlıcanı kim alır ki! Almayınca da sebzeler çürüyor. Zaten sebzelerin bir dayanma ömrü var. Bu da üç beş gündür. Bilemedin bir haftadır. Hal böyle olunca, alınmayan sebzelerin çoğu satıcının elinde kaldı. Çoğu da çürüdü, sörptü, çöplük oldu. Bir ev kadını bu sebzeleri alsa ve onlardan bir yemek yapsa, yüksek fiyatı aklına geldikçe inanın mutfağında sinir ve stresten kriz geçirir. 

 

MANTI İLE KISIRA DÖNÜŞ 

 

Sebze fiyatlarında ki bu fahiş fiyatlar, Ev kadınlarını bir dönüşüme itti. Artık sebze ile yapılan yemeklere itibar etmiyorlar. Daha doğrusu sebze almıyorlar. Kış sebzesini bile alamıyorlar. Bu tercih akşam yemek menülerini de değiştirdi. Artık ev kadınlarımızın baş menüsü; kısır, gözleme, mantı, pişi, börek, patates yemeği, kuru baklagiller, tavuk ve de ucuz bulunursa balık. Ancak kısır, mantı, gözleme, börek ve pişinin biraz sakıncaları var. Karbonhidrat ağırlıklı bu menüler kilo problemi yaratıyor. Bu da fit olmayı öncelik olarak gören, bu sebeple sebze yemeklerine tercih eden hanımları biraz zorluyor. Neyse gönül dostları son 15 günün 'market' raporu böyle. Ana menü, bakan çok alan yok türünde. Sebze meyve reyonlarında insan kalabalığı var. Ancak bunların çoğu almak için değil de, bakmak için gelmişler. Alan da çok az alıyor. Eskiden üç dört kilo domates alanlar, Şimdilerde yarım kilo ile yetiniyorlar. Ya da hiç almıyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *