14 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

Ortamı germek ata sporu mu?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:
 
İÇİŞLERİ Bakanlığı ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz ay güzel bir uygulama yaparak, sosyal medya üzerinden 6222 numaralı Sporda Şiddeti Önleme Yasası'na aykırı davranışlarda bulunan taraftarlar için işlem yaptı. Buna göre, ortamı gerecek söylemlerde bulunan kişilere 6 aydan 18 aya kadar spor müsabakalarına giriş yasağı verildi. Güzel! Peki ya sporun içindekiler? Hem de tam içindekiler, sahadakiler!
 
Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye giden ve ilk maçında sarı lacivertli formayı öpen Tolgay Arslan, sonrasında yaptığı açıklamalarla ise ortalığı karıştırdı! Evet; belki Beşiktaş'ta mutlu değildi, haz etmediği kişiler vardı ama 116 yıllık koca bir camiayı yok sayması ayıp oldu. Kendisini Tolgay Arslan yapan camiaya, bunu yapmasını cahilliğine vermiştim. Ama yeni gelişmeler bunu göstermiyor!
 
Fenerbahçe Külübü, güzel bir uygulama yapmış. Yeni transferler mikrofonun başına oturmuş, eski futbolcular da gazeteci gibi soruyor. Çok güzel. Ama sorulan sorular, 6222'ye göre rakip takımları tahrik edecek cinsten! Hiç öyle basit gibi de değil.
 
Mesela Hasan Ali Kaldırım'ın Tolgay Arslan'a sorduğu soru:
"Almanya'daki döner mi, Türkiye'deki döner mi?"
Soru basit gibi duruyor ama Tolgay'ın verdiği cevaptan sonra, imalı bir soru olduğu ortaya çıkıyor:
"Benim için fark etmez. Döneri, dürümü her türlü yerim."
 
Beşiktaş'a, Başakşehir maçının devre arasında dürüm döner yediği için kadro dışı kalmasından gönderme yapıyor. Kusura bakmayın, hiç de iyi niyetli değil ve bilerek, bilinçli!
Bir diğer soruyu da yeni transfer Sadık, diğer yeni transfer Serdar Aziz'e soruyor:
"Bursaspor ve Galatasaray gibi büyük camialarda oynadın ama şimdi çok daha büyük bir kulübe geldin. Arada farklar var mı?"
Bu da mı tesadüf? Bu da mı iyi niyet? Bu da mı futbolun güzelliği?
Demek ki ortamı germek yönetimlerle alakalı değil, camiayla alakalıymış!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *