14 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

Nereden nereye?

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

ÇOK değil; bundan 6 hafta önce Beşiktaş, lider Başakşehir’in 13 puan gerisindeydi ve tüm otoriteler tarafından şampiyonluk yarışından uzaklaşmış gösteriliyordu. Hatta şampiyonluktan uzaklaşmak bir kenara Şampiyonlar Ligi şansını bile zor görüyorlardı.

Ama gelin görün ki; 30. haftaya gelindi ve Beşiktaş, lider Başakşehir’in 3, ikinci Galatasaray’ın 1 puan gerisine yerleşti. Tabii ki bunda Başakşehir’in inanılmaz düşüşü birinci etken ama Beşiktaş’ın son 6 haftada 6 galibiyet alması da yadsınamaz bir gerçek.

Peki bundan sonra ne olur? Ya da şöyle soralım; ne olursa Beşiktaş şampiyon olur?

İlk önce Beşiktaş, Galatasaray deplasmanında galip gelerek Galatasaray’ı geçmeyi düşünüyor. İkinci hedef ise Galatasaray’ın Başakşehir’i yenmesi. Bu durumda Beşiktaş, Başakşehir’i de geçmiş olacak. Tabii ki bu durum, siyah-beyazlı takımın kalan tüm maçlarını kazanması durumunda gerçekleşecek.

Son 6 maçta 6 galibiyet alan Beşiktaş’ın kalan 4 maçta da galip gelebileceğini düşünmek, çok da imkansız bir durum olmasa gerek!

Bir de işin farklı bir boyutu var. Hatırlarsınız, haftalar önce Şenol Güneş, Milli Takım ile anlaştığı zaman kendisini çok eleştirmiştim. Milli Takım’la anlaştığı ya da o dönem Beşiktaş, şampiyonluk yarışından uzak kaldığı için değildi bu. Milli Takım’la anlaşma sürecini basından ve özellikle Beşiktaş taraftarından sakladığı içindi. Hala o eleştirilerimin arkasındayım. Zaten o eleştirileri yaparken de Şenol Güneş’in büyük hocalığını ya da Beşiktaş’a kattıklarını unutmamıştım.

Şimdi Şenol Hoca da Milli Takım’a giderken Beşiktaş’a bir şampiyonluk daha kazandırarak, o dönem arasının açıldığı bir grup Beşiktaş taraftarıyla da barışabilir. Hem de tarihe geçer. Neden olmasın?

Ne diyor sanatçı İlhan İrem;

İnanmak:

Maviliklerin arkasına gizlenmiş

Cennetlere benzer...

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *