20 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

İSLAM VE DÜNYA BARIŞI..

YAYINLAMA: | GÜNCELLEME:

İnsanlık tarihi ile yaşıt olan  şiddet, her dönemde barışın, huzurun, kardeşce ve dostca yaşamanın düşmanı olmuştur.

Şiddetten beslenen harekatlar, dün olduğu gibi bu gün de hiç bir kural kutsal ve insanlık değeri tanımamakta, dini değerleri istismar etmekten çekinmemektedir. İnsanlığa barış, merhamet ve şefkati örgütleyen İslam, şiddetin her türünü yasaklamıştır.

Hz. Peygamber (sav) hayatını zulüm, haksızlık ve şiddetin ortadan kalkmasına  ve erdemli bir toplumun inşasına adamıştır.

Zira İslam, kelimenin tam anlamıyla barıştır.

Mü'min ise, insanların elinden dilinden emin olduğu, her haline güven duyduğu insandır.

İslamın egemen olduğu ve hüküm sürdüğü topraklarda yüzyıllarca barış, huzur ve esenlik hakim olmuştur.

İnsanlık bu gün çokca dillendirilen birlikte birlikte yaşama kültürünün en kadim ve en çarpıcı örneklerini bu topraklarda görmüştür.

Hz. Peygamberin yolundan gittiğini söyleyen, onun adını kullanarak etrafa dehşet saçan, zulüm yağdıran kişi ve grupların bu yaptıkları İslam'la asla bağdaşamaz.

Nerden gelirse gelsin ve kime yönelik olursa olsun şiddetin, zulmün  her çeşidi kötüdür ve ''Allah zalimleri asla sevmez''. (Al-i İmran; 3/ 57).

***

Sene 1967 Mısır (Arap) İsrail Savaşı:

Sene 1967'de Bağdat Üniversitesinde öğrenciyim. Süveyş Kanalını kapatan Mısıra İsrail savaşırız dedi. O günün Mısır Lideri Darbeci Albay Cemal Abdünnasır idi. Ve Abdünnasrr, İsraile '' Biz 100 milyon arabız'' gücün yeterse savaşa varız dedi.

Aynı gece, İsrail güçleri, Mısır'ın 400 adet savaş uçağını bir satte imha etti.

Ve Mısır, Suriye ve Ürdün cephelerini yerle bir etti.

Suriye'nin Golan Tepelerini İsrailin güçleri aldı. Cepheden kaçan Suriye askerlerinin halini göreceksin. Şam sokaklarında ellerinde silah, yalın ayak dolaşıyordu. Mısır'ın  Kudüs'e Ürdün'ün elinden İsrail kuvvetleri hakim oldu.

Mısır'ın Genel Kurmaybaşkanı intihar etti dediler ve Albay Abdünnasır istifa etti.

Arap ülkeleri halkı caddelere çıkarak, Albay Nasır'ın tekrar gelmesi için yürüyüşler yapıldı ve Albay Nasır, tekrar görevine döndü.

Darbeci Abülfettah SİSİ, bu gün kalkmış Yunanla bir olmuş Türkiye'yi tehdit ediyor.

Bay SİSİ, Araplar, özellikle Mısır askeri nerede bir zafer kazandı ki, TÜRK ORDUSUNUN karşısına çıkacak..?

Senin karşında yedi düvele başkaldırmış bir lider var. İsminide söyleyim: RECEP TAYYİP ERDOĞAN..

Size ve dünyaya seslendi: Gereğini yaparız, dedi ve emri komutanlarına verdi.

Yüce Türk halkı, napacağınızı bekliyor. 

Kalleş ve hırsız Avrupalılarla bir oldunuz kendinizi şahin sanıyorsun, ama Şahinin yüksekten düşmesi çok kötü olur.

Benden hatırlatması...

Allah, mazlumların ahını asla bırakmaz. Liderimiz RT. Erdoğan, size son sözünü söyledi. Geleceğiniz varsa göreceğinizde var.

Hodri meydan..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *