06 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi KÜLTÜR-SANAT DİN KARDEŞİNİN FELAKETİNE SEVİNME...

DİN KARDEŞİNİN FELAKETİNE SEVİNME...

Vasile İbn. Eska Dan Resulullah Efendimizin şöyle dediğini rivayet etmiştir:

''Kardeşinin felaketinden dolayı sevinç gösterme. Sonra Allah ona acır, seni de belaya çaptırır.'' (Tirmizi).

Ebu Hureyre ra şöyle  demiştir:  '' İnsanların arasında yaygın iki huy vardır ki, onlar kendileri için nimete küfürdür. Bunlar: '' Nesebe dil uzatıp sövmek ve ölülere yüksek sesle ağlayıp feryadı figan etmektir''. (Müslim)

Ebu Hureyre ra Efendimizden şu hadisi rivayet etmiştir: '' Kim bize karşı silah taşırsa, bizden değildir. Kim bizi aldatırsa, bizden değildir.''(Müslim)

İbn. Ömer ra şöyle buyurmuştur: '' Peygamber sav almaya niyeti olmadığı halde müşteri kızıştırmak için malın fiyatını artırmayı yasaklamıştır''

(Buhari ve Müslim).

İbn. Ömer ra şöyle demiştir: '' Resulullah sav efendimize bir adam alışverişte aldatıldığını anlattı. Bunu üzerine Resulullah sav şöyle dedi:

''Sen kiminle alışveriş yaparsan İslamda aldatma yoktur, de ''(Buhari ve Müslim).

MÜSLÜMAN SÖZÜNDEN CAYMAMALI

Abdullah İbn. Amr ra Resulullahın şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: '' Dört huy kimde varsa o halis münafıktır. Kim bu dört huydan sadece biri varsa onu terk edinceye kadar kendisinde  münafıklıktan bir huy kalmış olur. Bunlar; Bir şey emanet edildiği zaman hainlik eder.

Konuştuğu zaman yalan söyler. Söz verdiğinde sözünden cayar ve biriyle mücadeleye kalkıştığında haktan ayrılır. (Buhari ve Müslim)

ZANDA BULUNMAK; Ebu Hureyre ra Resulullah sav den şöyle rivayet etmiştir: '' Sizi zandan sakınıyorum! Çünkü zan, en yalan sözdür''.(Buhari ve Müslim).

Ebu Hureyre ra efendimizden rivayet etmiştir: Bir kişiye, müslüman kardeşini hor görmesi şer olarak yeter.''(Müslüm) 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *