Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın bir televizyon kanalının canlı yayınında, gayri milli dil kullanarak, “ Türk Ordusu satılmıştır “ sözüyle, Kahraman Türk silahlı kuvvetlerine Mehmetçiğe hakaret etmiştir.

Hakaret edenin, Gazi meclisin mensubu olarak, Mehmetçiğe hakaret ederken, dolaylı olarak, Mehmetçiğin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi’nin “ben size savaşmayı değil ölmeyi emrediyorum” diyerek bu vatan için tereddütsüz, aziz kanlarını pak toprağa akıtan aziz şehitlerimize ve Mehmetçiğe de hakaret etmiş olmadı mı?

Türk Silahlı Kuvvetlerine hakaret edenin, Atatürk’ün kurduğu partinin mensubu olması, ne kadar acı verici. Bu dilleri kullananların son günlerde, aynı parti içinden artmaya başlaması, zehirli dillerini, her fırsatta ülkesine saldırmak için kullanmaları, Türk Milletine, Kurucu iradeye aykırı, milli değerlere hakaret, emperyalist eğilimli açıklamalar ne için, kime hizmet ediyor.

Kuruluşundan bu güne, Peygamber ocağı olarak bildiğimiz, Kahramanca Ülkenin güvenliği milletimizin huzuru için, kesintisiz mücadele eden ordumuza, Mehmetçiğimize hakaret, hiç kimsenin haddi değildir.

Milletimiz kanıyla, canıyla, malıyla, her zaman Mehmetçiğin, Kahraman Türk ordusunun yanındadır. Bu tür açıklamalar batının derdi olan, Milli menfaatlerimizi düşünen ve ülkemizin birliğini koruyanlara karşı, dış güçlerle birlikte ülkeyi zayıflatmak uğruna yapılmış saldırılardır.

Her fırsatta ayrıştıran, kamplaştıran, öteleyen milletin menfaatine olmayan, ülke aleyhine, ülkenin gücüne, birlik beraberliğine, bütünlüğüne, milli değerlere darbe vurmaya, neden ihtiyaç duyarsınız.

"Birlik ve beraberlik; ölümden başka her şeyi yener. Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez. Bugün vatanımızda bir milli kudret varsa, o cereyan, felaketlerden ders alan ulusun kalp ve dimağından doğmuştur.” diyen Gazi’nin sözünden hiç ders almadınız mı? Milletine tepeden bakanları, millete rağmen gayri milli açıklamalar yapanları, Mehmetçiğe hakaret edenleri, asil millet mahkûm edip, seksen yıldır iktidar yüzü göstermemiştir.

Kişisel hırs, ihtiras ve emperyalistlerin hevesleri için, kendi ülkesine, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Mehmetçiğe hakaret edenlerin hesabı, milletimizin bağımsız yargısı tarafından, hukuk çerçevesinde elbette sonuna kadar sorulacaktır.

Ülkemizde, geçmiş yıllarda askeri vesayeti arkalarına alarak, parti kapatma, muhtıra ve darbelerle iktidar olma gayretinde olanlar, bugün vatanın bütünlüğü için, canı pahasına milletin hizmetinde olan, nerdeyse her gün Albayrağ’a sarılı gelen Türk ordusuna dil uzatıyor.

Dünyanın en güçlü orduları arasında sayılan Milli ordumuzu zayıflatmak, baskılamak, siyasete alet etmek, geçmişte olduğu gibi istendiği zaman siyasi emelleri uğruna göreve çağrılacak bir kurum olması, 15 Temmuz itibariyle son bulmuştur.

Türk silahlı kuvvetleri kendi içindeki gayri milli emperyalist ve NATO hesabına çalışanların temizlenmesiyle, gücüne güç katarak, ülkemizin güvenliği için, ülke dışında ciddi operasyon yaparak, Türkiye düşmanlarına haddini bildirmiştir.

Ülkemiz sınırlarının emperyalistlerle çevrildiği bir ortamda, Ülkemizim güvenliği ve bekası için mücadele veren, Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk Milletinin güçlü ve şerefli ordusuna, kimsenin hakaret etme hakkı da, haddi de değildir.