Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda en düşük oyu almasına rağmen sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın da dikkatini üzerine çeken Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, New York Times'ın sorularını cevapladı.

Gazetede “Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybetti fakat ikinci turda belirleyici olabilir” başlığıyla yayınlanan haberde şu ifadeler kullanıldı:

“Bazıları tarafından şımarık olarak görülen fakat diğerleri tarafından da iktidarı belirleyecek olarak tanımlanan aşırı sağcı aday Sinan Oğan, cumhurbaşkanı ve rakibiyle karşı karşıya gelecek.” 

Oğan gazetenin sorularını cevaplarken, “Günler çok yoğun geçiyor. Son 3 ya da 4 günümü böyle üst düzey isimlerle müzakere ederek geçiriyorum” dedi. 

Destekleyeceği adaydan üst düzey bir rol istediğini belirten Oğan, “Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak varken neden bakan olayım” diye konuştu.

Oğan, “Erdoğan’ın çalışma ahlakını beğeniyorum fakat karar almadan önce başkalarına yeteri kadar danışmamasını eleştiriyorum” yorumunu yaparken Kılıçdaroğlu’nun çalışma sisteminden ziyade başkalarının düşüncelerine önem vermesini beğendiğini dile getirdi.

Erdoğan ile görüşüp görüşmediğine dair bir açıklama yapmayan Oğan, “Ben herkesle konuşuyorum” dedi.